Lęšių košė | Receptas

2018-09-17 Autorius WorldRecipes.lt

Lęšių košė | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nevirti lęšiai: 1 geros stiklinės
    • vanduo: 2-3 kartus nei naudojate ankštinių daržovių (+ gali kažkiek prireikti gamybos eigoje)
    • bulvės: 4
    • pomidorų pasta: 4 šaukštų
    • garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • pipirai
    • kiti mėgstami prieskoniai (naudoti "persilado" priesokniai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lęšius perplaukite švariu tekančiu vandeniu bei berkite į puodą. Supilkite vandenį ir užvirkite.
  2. 2. Tuo tarpu, kol daržovės verda (maždaug 15 minučių) - ruoškite bulves: skuskite, plaukite, sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  3. Reklama
  4. 3. Praėjus 15-ai minučių tarkius suverskite į puodą. Šiame etape gali prireikti dar šiek tiek vandens iki pat gamybos pabaigos. Tik pilame atsargiai!
  5. 4. Išmaišykite bei virkite vis pamaišydamos (idealiausia tai daryti medine mentele arba mediniu šaukštu) ant nedidelės ugnies dar maždaug 15 minučių. Joms praėjus sudėkite pomidorų pastą, garstyčias ir prieskonius. Išmaišykite bei dar kelias minutes patroškinkite. Patiekite ir skanaukite!
  6. 5. Pastebėjimas: Man pačiai labai skanu tokią košę valgyti su medžiotojų dešrelėmis.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau košių receptų rasite: Košės.
Perlotto - perlinių kruopų košė
(2)
Polenta - kreminė kukurūzų košė
(1)