1. Iš pradžių perlines kruopas užpilkite dideliu kiekiu šalto vandens bei palikite brinkti maždaug 6 valandoms arba tiesiog užmerkite iš vakaro. Kai jau kruopos kiek suminkštės bei pabrinks, jas pilkite į sietelį bei perplaukite po tekančiu vandeniu.
2. Tuomet pilkite į puodą, dėkite druskos, nepagailėkite vandens. Virkite ant nedidelės kaitros maždaug valandą. Tikslų laiką sunku nusakyti, nes visai neaišku, kiek laiko mirkėte kruopas, be to, sąvoka "nedidelė kaitra" nėra vienareikšmiškai apibrėžta. Reikia ragauti ir žiūrėti, kad būtų labai minkštos.
Reklama
3. Po to išvirusias kruopas nukoškite bei palikite vėsti. Kai temperatūra pasieks nebebaisią rankoms, dėkite varškę, įmuškite kiaušinius, berkite džiūvėsėlius, pasūdykite ir pipirais pagardinkite. Gerai išmaišykite. Tai neturėtų būti lengva, masė turėtų būti tirštoka bei nelabai šaukštui pasiduodanti (bet ir minkymui pernelyg lipni).
4. Paskui keptuvėje įkaitinkite aliejaus. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus, prieš kiekvieną rankas sudrėkindamos iš naujo. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Valgykite su grietine arba kokiu nors sviesto-svogūnų-grietinė(lė)s padažu. Kaip labiau jau mėgstate. Skanaus!