Pyragas su slyvomis ir cinamonu

2017-11-29 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su slyvomis ir cinamonu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 130 gramų
    • miltai: 175 gramų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (naudotas kukurūzų)
    • minkštas sviestas: 85 gramų
    • slyvos: ~500-600 gramų (perpjautos pusiau, be kauliukų)
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • tiršta grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 kupino šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • maltas cinamonas
    • miltelinis cukrus (pyrago viršaus apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą sviestą gerai ištrinkite su cukrumi iki purumo. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdamos. Supilkite aliejų, grietinę bei viską išmaišykite.
  2. 2. Tuomet miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais bei druska. Įsijokite į tešlą bei švelniais judesiais išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Po to sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (manoji buvo stačiakampė, 24 centimetrų pločio ir 30 centimetrų ilgio) ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus vieną šalia kitos išdėliokite slyvas (pjauta puse į viršų) bei apibarstykite maltu cinamonu.
  5. 4. Kepkite maždaug 35 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  6. 5. Paskui iškeptą pyragą atvėsinkite bei pabarstykite milteliniu cukrumi. Patiekite. Skanaukite!
  7. 6. Pastebėjimas: Visai nesibaiminkite, jei iškepto pyrago paviršiuje išsiskirs kvapnių slyvų sulčių. Kepiniui vėstant, jos susigers į pagrindą bei padarys jį tik gardesnį.
Pyragas su slyvomis ir cinamonu
Biskvitinis, purus uogų pyragas
(9)