slyvos: ~500-600 gramų (perpjautos pusiau, be kauliukų)
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
tiršta grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
kepimo milteliai: 1 kupino šaukštelio
druska: žiupsnelio
maltas cinamonas
miltelinis cukrus (pyrago viršaus apibarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia minkštą sviestą gerai ištrinkite su cukrumi iki purumo. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdamos. Supilkite aliejų, grietinę bei viską išmaišykite.
2. Tuomet miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais bei druska. Įsijokite į tešlą bei švelniais judesiais išmaišykite.
3. Po to sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (manoji buvo stačiakampė, 24 centimetrų pločio ir 30 centimetrų ilgio) ir išlyginkite paviršių. Ant viršaus vieną šalia kitos išdėliokite slyvas (pjauta puse į viršų) bei apibarstykite maltu cinamonu.
4. Kepkite maždaug 35 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
5. Paskui iškeptą pyragą atvėsinkite bei pabarstykite milteliniu cukrumi. Patiekite. Skanaukite!
6. Pastebėjimas: Visai nesibaiminkite, jei iškepto pyrago paviršiuje išsiskirs kvapnių slyvų sulčių. Kepiniui vėstant, jos susigers į pagrindą bei padarys jį tik gardesnį.