Skaniausias moliūgų pyragas su kondensuotu pienu arba rududu

2019-10-31 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniausias moliūgų pyragas su kondensuotu pienu arba rududu
Šis moliūgų pyragas su kondensuotu pienu (puikiai tinka ir Rududu) gaunasi labai gardus ir skaniai kvepiantis. Tuo pačiu jis gaunasi tikrai saldokas, jei nemėgstate labai saldžių pyragų, tai kondensuoto pieno kiekį mažinkite bent perpus. 

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 20x20 centimetrų kepimo formai.

Ingredientai

    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (muskatas, kardamonas, cinamonas, gvazdikėliai)
    • minkštas sviestas: 115 gramų
    • rudas cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • moliūgų tyrė: 190 mililitrų
    • virtas kondensuotas pienas: 190 mililitrų (arba "Rududu")

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame inde sviestą iki purumo išsukame su cukrumi.
  5. 4. Tada įplakame kiaušinį ir vanilę.
  6. 5. Po to šlapius ingredientus sumaišome su sausais ir įplakame moliūgų tyrę.
  7. 6. Tešlą sukrečiame į 20x20 centimetrų dydžio kepimo formą.
  8. 7. Paskui virtą kondensuotą pieną arba "Rududu" pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų bei juo aptepame pyrago viršų.
  9. 8. Kepame maždaug 25-30 minučių. Lepinamės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
(3)