Sezaminės lazdelės

2017-10-17 Autorius Pietų stalas

Sezaminės lazdelės
Gaunasi sūrios bei traškios lazdelės, itin tinkančios vakarėliui į kokį užkandžių padėklą. Arba tiesiog geram vakaro filmui prie vyno taurės arba keleto kąsnelių sūrio :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šaldytos bemielės tešlos: 250 gramų (0,5 pakelio)
    • druskos
    • sezamo sėklų
    • kiaušinių: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje tešlos lakštus išimkite atšilti 60 minučių kambario temperatūroje. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tuomet ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite truputį lakštus, kad taptų plonesni bei platesni.
  2. 2. Tada supjaustykite 1 centimetro pločio ilgomis juostelėmis. Juosteles susukite kaip grąžtelį. Dėkite ant popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepkite paplaktu kiaušiniu. Pabarstykite druska bei kepintais sezamais.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12-15 minučių. Skanaukite!

Irena

Labai patiko kaip užkandis. Paprasta pagaminti ir tikrai skanu. Tikriausiai kitą kartą gamindama nieko ir nekeisčiau.
Atsakyti
Sezaminės lazdelės
Gruziniška duona khatchapuri
(2)