Obuolių duona - pyragas su pienu, kepimo milteliais ir sviestu arba margarinu

2023-09-22 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių duona - pyragas su pienu, kepimo milteliais ir sviestu arba margarinu
Man tikrai nereikia jokios ypatingos progos, kad iškepčiau skanų obuolių pyragą. Nereikia net savaitgalio sulaukti. Kepu dažniausiai, kai tik internete atrandu kokį patinkantį receptą, arba ieškau idėjų knygose, žurnaluose, senuose užrašuose, jeigu užsimanau ko nors ypatingo. 

Šiandien nusprendžiau susitvarkyti savo išsaugotas nuorodas į receptus. Jų tiek daug, kad jau pati nesusigaudžiau ką ir kada jau gaminau. Akys užkliuvo už jau senokai pastebėtos obuolių duonos. Šaldytuve gulėjo visi reikalingi produktai, o pintinėlėje buvo likę keli paskutiniai obuoliai iš tėvų sodo, kurie jau prašėsi būti sukepti, arba sudoroti kaip nors kitaip. Užtrukau gal apie 10 minučių, kol paruošiau tešlą ir pašoviau į orkaitę kepti. Po to įsipyliau stiklinę pieno ir paragavau. Tikrai skanu. Mielai pavaišinsiu svečius, kurie trumpam užbėgs atsipūsti po dienos darbų. Drąsiai rekomenduoju tai padaryti ir Jums jau šiandien. :)

Ingredientai

    • miltai: 2 puodelių (1 puodelis - 236 ml.)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 0,75 puodelio (naudotas rudasis cukrus)
    • prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (cinamonas, imbieras, gvazdikėliai ir muskato mišinys)
    • kambario temperatūros sviestas: 0,5 puodelio (arba margarinas)
    • obuoliai: 2 (dideli)
    • kiaušiniai: 2 (paplakti)
    • pienas: 0,25 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su druska, cukrumi bei prieskoniais.
  2. 2. Tada šakutės pagalba įtrinkite sviestą, kad susidarytų drėgni trupiniai.
  3. 3. Obuolius nulupkite, išdarinėkite bei supjaustykite kubeliais, įmaišykite į miltų mišinį.
  4. 4. Tuomet supilkite pieną bei paplaktus kiaušinius.
  5. 5. Viską išsukite iki vientisos masės bei sukrėskite į pailgą, su kepimo popieriumi išklotą formą.
  6. 6. Po to kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 60 minučių.
  7. 7. Iškepusią duonelę penkias minutes palikite skardoje, paskui išimkite bei palikite galutinai atvėsti kambario temperatūroje.
  8. 8. Pjaustykite ir skanaukite!
Obuolių duona - pyragas su pienu, kepimo milteliais ir sviestu arba margarinu
Obuolių duona - pyragas su pienu, kepimo milteliais ir sviestu arba margarinu
Moliūginė duonelė su mielėmis
(3)
Balta duona
(28)