Jeigu ketinate savo virtuvėje kepti natūralaus raugo (sourdough bread) duoną, šis įrašas yra skirtas būtent jums. Raugo gamyba bei jo laikymas, duonos iškepimo eiga žingsnis po žingsnio.
Seniau vis kartojau, kad mes savo virtuvėje duonos tiek nesuvalgome, kad apsimokėtų kepti ją patiems. Juk taip paprasta nusipirkti parduotuvėje. Ganėtinai skeptiškai žiūrėjau į šią madą. O ir vietos dar vienam aparatui, kuris padėtų iškepti duoną, virtuvėje nelabai buvo.
Nežinau kas nutiko šiemet, bet ir aš pradėjau kepti įvairią duoną. Labiausiai mane socialiniuose tinkluose užkabino greitai plintanti sourdough duona, tad nusprendžiau visą procesą išmėginti ir savomis rankomis. Galiu pasakyti, kad visai neblogai man viskas pavyko, tad žemiau Jums visiems pateiksiu savo geriausius patarimus, kuriuos susirinkau internete ir pritaikiau sau.