Tortas su rikota ir persikais | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas su rikota ir persikais | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 150 gramų
    • miltai: 75 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 100 gramų (arba bulvių krakmolas)
    • kepimo milteliai: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių
    • kakava: 10 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • konservuotos persikų puselės: 8-10 (1 didelės skardinės ~800 gramų)
    Kremui:
    • rikotos sūris: 250 gramų
    • plakamoji grietinėlė: 600 gramų (35%)
    • persikų sirupas: 150 mililitrų (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų)
    • cukrus: 75 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • brendis: 40 mililitrų (neprivaloma)
    • želatinos grūdeliai: 16 gramų (+ 40 mililitrų šalto vandens)
    Biskvitui sulaistyti:
    • vanduo: 200 mililitrų
    • cukrus: 150 gramų
    • brendis: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ankštys: 1
    Papuošimui:
    • šokoladas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi bei žiupsneliu druskos, kol masė pašviesės ir taps puri. Kitame dubenyje tarpusavyje sumaišome miltus, krakmolą, kakavą bei kepimo miltelius. Palaipsniui maišant, plakant suberiame miltų mišinį į kiaušinių bei cukraus mišinį ir paruoštą masę supilame į 26 centimetrų skersmens sviestu išteptą bei miltais pabarstytą formą (jei forma atsegama, ji turėtų būti sandari, kad gana skysta masė nepradėtų bėgti; biskvitui iškepati naudojau silikoninę formą). Šauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 20–25 minutes. Atidžiai stebime.
  2. 2. Iškepus atvėsiname ant grotelių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada persikus sudedame į sietelį bei paliekame nuvarvėti.
  5. 4. Po to želatinos grūdelius užpilame vandeniu, atidedame maždaug 10 minučių išbrinkti.
  6. 5. Į puodą supilame persikų sirupą, cukrų (taip pat ir vanilinį), brendį bei kaitiname ant nedidelės ugnies, neužverdame. Kai sirupas jau bus karštas, nukeliame, supilame išbrinkusią želatiną, maišome, kol ištirps, ir paliekame atvėsti (jei želatina neištirpsta, dar truputį maišant pakaitiname).
  7. 6. Tada dideliame dubenyje sumaišome rikotos sūrį, atvėsusį sirupą bei iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.
  8. 7. Į puodą supilame vandenį, brendį, suberiame cukrų bei įdedame vanilės ankštį, kaitiname, kol ištirps cukrus. Paliekame atvėsti.
  9. 8. Tuomet iškepusį biskvitą perpjauname taip, kaip parodyta nuotraukose. Apatinę dalį įdedame į atsegamą formą, sulaistome sirupu. Žemiausioje dalyje ištepame kremu, aplinkui sudedame persikų puseles bei iki aukščiausios biskvito vietos atsargiai užpilame kremu. Po to ant viršaus uždedame kitą atpjautą biskvito dalį, tuštumą užpildome kremu. Supilame bei tolygiai paskirstome likusį kremą. Papuošimiame smulkiai sutarkuotu šokoladu (aš dalį šokolado išlydžiau garų vonelėje bei papuošiau tortą įvairiais ornamentais).
  10. 9. Tortą dedame į šaldytuvą bei palaikome per naktį.
  11. 10. Kai tortas sustings, atsargiai išimame iš formos. Skanaujame!
  12. rikotos ir persikų pyragas
Tortas su rikota ir persikais | Receptas
Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų
(1)
Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą
(21)