Pas mane namuose beveik visada yra konservuoto tuno. Nors jis nėra dažnai valgomas, bet atsargoms visada turiu jo pasislėpusi, kai užsinoriu savo mėgstamiausių
tuno salotų. Bet būna dienų, kai noriu pusryčiams sumuštinių su tunu ir viskas ką sugebu sugalvoti, tai tunas su majonezu. Bet atėjo laikas išmėginti kažką naujesnio ir internete atradau labai įdomią idėją su varške ir kaparėliais. Man taip patiko, kad kitą dieną pagaminau jau visai šeimai ir visi labai išgyrė. Ir taip nutiko, kad po kelių dienų pusryčių užsuko draugė ir pagaminau ir jai. Ir ji labai nustebo, kaip skanu. Matyt jie tikrai visai skanūs.
Pirmą kartą gamindama naudojau paprastą varškę, o antram kartui paskaičiau patarimus, kad geriau naudoti grūdėtą. Bet tiesą pasakius, aš didelio skirtumo nepajaučiau, tik į paprastą varškę reikia mažo žiupsnelio druskos. Pats sumuštinių receptas tikrai paprastas ir vertas Jūsų dėmesio, bėgam gaminti. Tokią užtepėlę galite tepti ir ant prancūziško batono. ;)