Žiemos pyragas su aviečių uogiene

2023-11-28 Autorius WorldRecipes.lt

Žiemos pyragas su aviečių uogiene
Kadangi žiema už lango dar tik prasideda, vakarais vis dažniau pasilepiname žieminiais kepiniais su mėgstama arbata. :) Šį pyragą galėčiau pavadinti net ir kalėdiniu, dėl jame naudojamų kvapnių prieskonių. Tikrai labai mėgstu šį desertą ir dažnai žiemos laukia tik dėl jo, vasaros metu geriau žinoma renkuosi šviežias uogas vietoje uogienės. :)

Beje čia puikiai tinka ir kita mėgstama uogienė, bet man asmeniškai aviečių yra favoritas.

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 22-24 centimetrų formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 150 gramų
    • kiaušinių: 1
    • sviesto: 150 gramų
    • cukraus pudros: 150 gramų
    • maltų migdolų: 100 gramų
    • maltų imbierų: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltų gvazdikėlių: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinų: 0,5
    • druskos: žiupsnelio
    • aviečių uogienės: 250 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia suminkykite tešlą iš šalto sviesto, miltų, kiaušinių, cukraus pudros, migdolų ir nurodytų prieskonių.
  2. 2. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite maždaug 60 minučių į šaldytuvą.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą iškočiokite į du lakštus, vieną didesnį (kad gautumėte pagrindą su borteliais) ir vieną mažesnį (kad galėtumėte užkloti tarsi dangtį).
  5. 4. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, klokite didesnį tešlos lakštą ir suformuojame bortelius.
  6. 5. Ant jo tolygiai paskleiskite aviečių uogienę ir uždenkite likusiu tešlos lakštu.
  7. 6. Kraštus gerai užspauskite ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  8. 7. Pjaustykite ir skanaukite!
  9. 8. Patarimas: Ant viršutinio tešlos lakšto labai gražu išspausti formelėmis kelias žvaigždeles, mėnuliukus arba skrituliukus. Deja bloga žinia ta, man ornamentai perkeliant šiek tiek subyrėjo. :)
Žiemos pyragas su aviečių uogiene
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
(1)
Morkų pyragas su varškės kremo pertepimu
(8)
Senovinis morkų pyragas su obuoliais
(9)