Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • juodasis šokoladas: 225 gramų (70% kakavos)
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 160 gramų
    • nesaldi kakava: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  2. kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
  3. 2. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  4. Reklama
  5. 3. Kiaušinių baltymus išplakame iki putų.
  6. baltymus išplakame iki putų
  7. 4. Tuomet sviestą sudedame į didelį dubenį, suberiame prie jo gabalėliais sulaužytą šokoladą, suberiame cukrų bei pamerkę į karštą vandenį pamaišydami tirpiname iki tirštos vientisos masės.
  8. 5. Tada po vieną į šokolado masę įmaišome trynius. Suberiame miltus bei kakavą ir viską dar kartą išmaišome.
  9. 6. Pabaigoje įmaišome išplaktus baltymus.
  10. 7. Supilame tešlą į didelę skardą maždaug 3-4 centimetrų sluoksniu.
  11. 8. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  12. įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros
  13. 9. Kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Jeigu tešlos įpilame storiau – kepame keletą minučių ilgiau. Tik neperkepame – šis pyragas privalo būti labai drėgnas.

Jūratė Vainilavičienė

Aš dar įbėriau pusę šaukštelio kepimo miltelių
Atsakyti
Šokoladinis grikių pyragas
(7)
Šokoladinis kriaušių pyragas
(6)