1. Pradžioje kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
2. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
3. Kiaušinių baltymus išplakame iki putų.
4. Tuomet sviestą sudedame į didelį dubenį, suberiame prie jo gabalėliais sulaužytą šokoladą, suberiame cukrų bei pamerkę į karštą vandenį pamaišydami tirpiname iki tirštos vientisos masės.
5. Tada po vieną į šokolado masę įmaišome trynius. Suberiame miltus bei kakavą ir viską dar kartą išmaišome.
6. Pabaigoje įmaišome išplaktus baltymus.
7. Supilame tešlą į didelę skardą maždaug 3-4 centimetrų sluoksniu.
8. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
9. Kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Jeigu tešlos įpilame storiau – kepame keletą minučių ilgiau. Tik neperkepame – šis pyragas privalo būti labai drėgnas.
Jūratė Vainilavičienė
Aš dar įbėriau pusę šaukštelio kepimo miltelių
Atsakyti
Jūratė Vainilavičienė
Atsakyti