Moliūginės bandelės

2019-07-12 Autorius Taip norėjau

Moliūginės bandelės

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • moliūgo tyrė: 100 mililitrų (naudoju gamintą pagal šį receptą)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • mielės: 30 gramų
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • minkštas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Aptepimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį dėkite moliūgo tyrę, pilkite šiltą vandenį, berkite cukrų, druską, vanilinį cukrų, įdėkite sutrupintas mieles bei viską išplakite mikseriu.
  2. 2. Tuomet dėkite sviestą bei truputį miltų, išplakite mikseriu. Likusius miltus išmaišykite su kepimo milteliais bei po truputį įmaišykite į tešlą. Gerai išminkykite, tešla išlieka truputį lipni.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą verskite ant miltuoto paviršiaus ir po truputį suminkykite į ritulį, po to dėkite ją į aliejumi pateptą dubenį, apdenkite maistine plėvele bei dėkite šiltai pakilti.
  5. 4. Paskui pakilusią tešlą verskite ant miltuoto paviršiaus, suformuokite pailgą "dešrą", supjaustykite gabaliukais, po to suvoliokite volelius ir suriškite mazgelius. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  6. 5. Juos palikite pakilti maždaug 20-30 minučių, tuomet patepkite išplaktu kiaušiniu su šlakeliu pieno bei apibarstykite perliniu cukrumi. Kepkite iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol gražiai parus.
  7. 6. Galite skanauti. Fantastiškai atrodančios bandelės, tinkančios tiek prie puodelio kavos, tiek prie arbatos, tiek su stikline šalto pieno.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelių receptai.
Moliūginės bandelės
Bemielės cinamoninės bandelės su riešutais
(4)