Orkaitėje kepta tilapija su sviestu ir česnakais

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta tilapija su sviestu ir česnakais
Pagal šį receptą, prie žuvies paruošimo, tikrai daug savo laiko nesugaišite. Beliks pasiruošti mėgstamą garnyrą, sulaukti kol iškeps tilapija orkaitėje ir sukviesti namiškius prie stalo. Skani žuvis ant stalo garantuota. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • skrosta tilapija: ~640 gramų
    • sviestas: 20 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • šviežios petražolės: kelių šakelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • citrinos sultys: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje tilapiją nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Kiekvienoje pusėje padarome po dvi įpjovas bei apibarstome iš abiejų pusių druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Tuomet žuvies vidų taip pat pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais. Dedame sviesto gabaliukus, riekelėmis supjaustytus česnakus bei petražolių šakeles.
  3. Reklama
  4. 3. Tada foliją patepame trupučiu aliejaus, dedame tilapiją bei suvyniojame.
  5. 4. Po to kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
  6. 5. Prieš patiekiant, apšlakstome citrinos sultimis bei valgome su mėgiamu garnyru. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau tilapijos paruošimo receptų rasite: Patiekalai iš tilapijos.