Pyragas su džiovintais vaisiais

2017-12-02 Autorius Jurgittos receptai

Pyragas su džiovintais vaisiais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 1 stiklinės (1 stiklinė - 200 ml)
    • grietinė: 1 stiklinės
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 2 stiklinių
    • džiovinti vaisiai: 300-400 gramų (slyvos, abrikosai, ananasai ir kt. galite dėti ir riešutų)
    • obuoliai: 2 (vid. dydžio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintus vaisius gerai nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais bei pamirkykite vandenyje (jei naudosite kietus, pvz., ananasus, papajas ar kt.), kol ruošite tešlą.
  2. 2. Tuomet kiaušinius bei cukrų išplakite plaktuvu iki purios šviesiai geltonos masės. Supilkite grietinę (1 valgomąjį šaukštą grietinės pasilikite sodai užpilti), išplakite. Tada sodą užpilkite 1 valgomuoju šaukštu grietinės bei pamaišykite, kol pradeda putoti. Supilkite į plakinį, greitai viską išmaišykite. Berkite miltus bei vėl viską išplakite. Po to dėkite džiovintus vaisius. Išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Pilkite tešlą į aliejumi išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš pati kepiau 24 centimetrų kekso formoje). Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis bei sudėkite ant pyrago viršaus.
  5. 4. Paskui kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol pyragas gražiai paruduoja. Iškepusį atvėsinkite. Skanaukite!
Pyragas su džiovintais vaisiais