Šokoladiniai Velykų keksiukai

2018-03-23 Autorius Baking Secrets

Šokoladiniai Velykų keksiukai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Keksiukams:
    • miltai: 85 gramų
    • cukrus: 110 gramų
    • minkštas sviestas: 110 gramų
    • kakava: 25 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    Šokoladiniam kremui:
    • pieniškas šokoladas: 150 gramų
    • pienas: 3 šaukštų
    • sviestas: 85 gramų
    • miltelinis cukrus: 125 gramų
    Dekoravimui:
    • spalvoti šokoladiniai mini kiaušiniai
    • pieniško šokolado drožlės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių maišome sviestą, cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius bei kiaušinius dubenyje, kol gauname vientisą masę.
  2. 2. Tuomet su šaukštu paskirstome tešlą į 12 keksiukų kepimo formelių bei kepame maždaug 15 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, keksiukus perkeliame ant grotelių bei leidžiame pilnai atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Šokoladinis kremas: Dedame šokoladą, sviestą bei pilame pieną į dubenį virš karšto virinto vandens (neverdančio), maišome, kol šokoladas ir sviestas išsilydys. Leidžiame kiek atvėsti.
  5. 4. Po to beriame miltelinį cukrų į šokoladinį kremą bei maišome, kol masė taps vientiesa. Atvėsiname bei vėl išplakame. Keksiukus aptepame kremu, dekoruojame mini kiaušiniais bei pieniško šokolado drožlėmis. Skanaujame!
Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis
(2)
Šokoladiniai keksiukai su rikota ir uogomis
(3)
Velykiniai keksiukai su varške
(2)
Keksiukai su rikotos sūriu
(17)
Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais
(4)