Troškinti avinžirniai su daržovėmis

2022-04-04 Autorius Skanauk su Aušra

Troškinti avinžirniai su daržovėmis
Man visada norisi ne tik daugiau spalvų lėkštėje, bet ir maitintis sveikiau bei įvairiau. Ne visada tai pavyksta. Todėl šiame patiekale daugybe daržovių, prieskoninių žolelių ir nusotabaus baltymų šaltinio - avinžirnių. Aš patiekiau su grikiais.

Norėjau, kad šis troškinys gautųsi kuo natūralesnis, tad naudojau pomidorų pastą. Dažniausiai ji yra pardavinėjama nedideliais kiekiais tūbelėse, skardinėse, yra itin koncentruota, turi intensyvų skonį. Todėl jos naudojau nedidelį kiekį.

Kepdama stengiausi kuo mažiau aliejaus, po to įpyliau šiek tiek vandens, todėl daržovės puikiai išsitroškino. Kadangi kepiau ant vidutinės arba žemesnės temperatūros, naudojau alyvuogių aliejų.

Daržovės turėtų būti minkštos, bet nepervirusios. Einame gaminti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • raudonosios paprikos: 1 (smulkiai supjaustome)
    • geltonosios paprikos: 1 (smulkiai supjaustome)
    • cukinijos: 2 stiklinių (smulkiai supjaustome)
    • morkos: 1 didelės (smulkiai supjaustome)
    • maži špinatai: 70 gramų (stambiai supjaustome)
    • avinžirniai: 1 skardinės (perplauname ir nusausiname)
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • šviežios petražolės: 1 saujos (supjaustome)
    • švieži krapai: 1 saujos (supjaustome)
    • pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros.
  2. 2. Suberiame svogūną ir morką. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes arba kol svogūnai tampa auksinės spalvos, o morkos suminkštėja.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberiame česnaką ir pakepiname maždaug 30 sekundžių.
  5. 4. Suberiame paprikas. Įpilame ketvirtadalį stiklinės vandens, uždengiame dangtį, primažiname temperatūrą iki mažiau nei vidutinės ir troškiname maždaug 6-7 minutes arba kol paprikos suminkštėja.
  6. 5. Suberiame cukiniją ir špinatus. Troškiname maždaug 4-5 minutes arba kol cukinija suminkštėja.
  7. 6. Suberiame avinžirnius, petražoles, krapus, pomidorų pastą, įberiame druskos, pipirų ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Viską išmaišome, išjungiame temperatūrą ir paliekame pastovėti maždaug 5 minutes. Patiekiame skanaujame!
  8. daržovių troškinys su avinžirniais
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių receptų rasite: Receptai su avinžirniais.
Troškinti avinžirniai su daržovėmis
Vegetariška kuskuso ir daržovių užkepėlė
(2)
Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
(2)