Vanilinis keksas | Receptas

2017-10-17 Autorius Samčio užrašai

Vanilinis keksas | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 200 gramų
    • grietinėlė: 400 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • miltai: 500 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
    • aliejus: 4 šaukštų
    • kakava: 2 šaukštų
    • aguonos: 2 šaukštų
    Glaistui:
    • miltelinis cukrus: 3-4 šaukštų
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • maistiniai dažai: kelių lašų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilkite grietinėlę bei gerai išmaišykite. Supilkite aliejų bei viską išmaišykite iki vientisos masės. Berkite miltus bei kepimo miltelius, ganėtinai gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet kepimo skardą pabarstykite miltais bei supilkite du trečdalius tešlos. Berkite ant jos kakavos sluoksnį. Į likusią dalį tešlos suberkite aguonas bei gerai išmaišykite. Supilkite tešlą ant viršaus.
  3. Reklama
  4. 3. Po to dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 40 minučių. (ar iškepė, tikrinkite mediniu pagalėliu). Iškepusį keksą atvėsinkite.
  5. 4. Glajui visus produktus tiesiog sumaišykite bei apliekite atvėsusį keksą. Skanaukite!
Vanilinis keksas | Receptas
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)
Šokolado ir bananų keksas
(2)