sutrinti avokadai: 0,5 stiklinės (1 vidutinio dydžio)
žaliosios citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje orkaitę įkaitinkite iki 160–170 laipsnių temperatūros. Tada išklokite su kepimo popieriumi nedidelę kekso formą.
2. Tuomet dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, valgomąją sodą, cinamoną bei druską. Kitame dubenyje išplakite kartu sviestą bei cukrų iki purios ir šviesios masės. Įmaišykite kiaušinį bei vanilę, po to sudėkite avokadą ir supilkite žaliosios citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. Atsargiai įmaišykite miltų mišinį, stenkitės nepermaišyti.
3. Perkeliame tešlą į kepimo formą bei kepkite maždaug 35–45 minutes (tikrinkite mediniu pagaliuku: jei įkištas į kepinį jis aplips tik keliais trupiniais, vadinasi jau iškepė). Visiškai atvėsinkite, supjaustykite bei patiekite. Skanaukite!