Net gėda prisipažinti, kad ganėtinai ilgą laiką aš tikrai nemėgau jautienos. O visa ta bloga istorija prasidėjo nuo to, kad vaikystėje mano mamos draugė kepdavo kotletus iš jautienos faršo ir jie man būdavo tokie neskanūs, kad net nenorėdavau eiti į svečius. Bet paskutiniais metais aš vėl įsimylėjau jautieną ir vis dažniau pirkinių maišelyje ji atsiduria.
O vakar grįžusi namo prisėdau ieškoti recepto, kuriuo vadovaudamasi galėčiau paruošti brandintos jautienos steiko kepsnius ir tik po to prisiminiau, kad vieną receptą buvau seniau užsirašiusi, kurį vis norėjau išmėginti - tai variantas su karamelizuotais svogūnais. Ir gaminau pagal jį. Ir ką galiu pasakyti - gavosi tobuliausia vakarienė, tarsi prabangiame restorane. Karamelizuoti svogūnai idealiai "sugrojo", o mėsa gavosi labai minkšta ir kvapni. Rekomenduoju!