Brandintos jautienos steiko kepsnys su karamelizuotais svogūnais

2024-04-16 Autorius WorldRecipes.lt

Brandintos jautienos steiko kepsnys su karamelizuotais svogūnais
Net gėda prisipažinti, kad ganėtinai ilgą laiką aš tikrai nemėgau jautienos. O visa ta bloga istorija prasidėjo nuo to, kad vaikystėje mano mamos draugė kepdavo kotletus iš jautienos faršo ir jie man būdavo tokie neskanūs, kad net nenorėdavau eiti į svečius. Bet paskutiniais metais aš vėl įsimylėjau jautieną ir vis dažniau pirkinių maišelyje ji atsiduria. 

O vakar grįžusi namo prisėdau ieškoti recepto, kuriuo vadovaudamasi galėčiau paruošti brandintos jautienos steiko kepsnius ir tik po to prisiminiau, kad vieną receptą buvau seniau užsirašiusi, kurį vis norėjau išmėginti - tai variantas su karamelizuotais svogūnais. Ir gaminau pagal jį. Ir ką galiu pasakyti - gavosi tobuliausia vakarienė, tarsi prabangiame restorane. Karamelizuoti svogūnai idealiai "sugrojo", o mėsa gavosi labai minkšta ir kvapni. Rekomenduoju!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • brandinti jautienos steikai: 2
    • česnako granulės: 1 šaukštelio
    • rūkyta paprika: 1 šaukštelio
    • aitrios paprikos drožlės: 1 šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • svogūnai: 1
    • raudonieji svogūnai: 1
    • rudas cukrus: 1 šaukšto
    • balzamiko actas: 1 šaukšto
    • aliejus: šlakelio
    • sviestas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautieną padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų visus skysčius.
  2. 2. Tuomet svogūnus nulupkite bei supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite į keptuvę sviestą, pilkite aliejų, sudėkite svogūnus bei ant stiprios kaitros kelias minutes pakepinkite.
  5. 4. Supilkite actą, berkite cukrų bei maišydamos kepinkite, kol svogūnai karamelizuosis.
  6. 5. Kai jau svogūnai bus paruošti, atidedame juos į šoną (taip paruoštus svogūnus ir sandariai uždarytus, padėjus į šaldytuvą galite išlaikyti visą savaitę).
  7. 6. Tada dubenėlyje sumaišome česnako granules, rūkytos paprikos miltelius, aitrios paprikos drožles bei aliejų. Šiuo mišiniu aptepame jautieną.
  8. 7. Tada dedame jautieną į įkaitintą keptuvę bei apkepiname po maždaug 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  9. 8. Serviruojame: Į lėkštes dedame supjaustytą jautieną, ant viršaus uždedame svogūnus. patiekiame su keptomis bulvėmis bei mėgiamomis salotomis. Skanaujame!
Naminiai mėsainiai su jautiena, teriyaki padažu ir sūriu
(2)
Jautienos steikas su daržovėmis
(2)
Salotos su plėšyta jautiena
(1)
Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu
(1)
Ilgai kepta plėšyta jautiena
(2)