Jautienos steikas su daržovėmis

2018-03-07 Autorius Oditėlės blogas

Jautienos steikas su daržovėmis
Šis jautienos steikas - greitai pagaminamas, spalvingas ir itin skanus patiekalas. Išmėginkite šį puikų receptą. Visai nedaug ingredientų, nedaug darbo, o rezultatas tikrai stulbinantis. Kartais net pati nustembu, kaip įmanoma šitaip greitai paruošti aukštos klasės restorano lygio patiekalą. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautienos didkepsnius nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame kepsnius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Tada suvyniojame į foliją bei atidedame į šalį.
  5. 4. Salotą perpjauname išilgai, nuplauname, nusausiname bei iš abiejų pusių apskrudiname keptuvėje su trupučiu aliejaus (jei norėsis minkštesnės salotos, įpilame mažą kiekį vandens, kad pasitroškintų). Iškeptą salotą dedame į lėkštes.
  6. 5. Po to pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais, dedame į stipriai įkaitintą keptuvę be jokių riebalų bei intensyviai maišydamos kepame tol, kol skystis išgaruos ir grybai paskrus (jei keptuvė "trauks", įpilame šlakelį aliejaus). Grybus dedame šalia salotų.
  7. 6. Pomidorą perpjauname per pusę bei apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių. Ir perdedame į lėkštę.
  8. 7. Paskui jautienos kepsnius supjaustome griežinėliais, dedame į lėkštę prie daržovių. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  9. 8. Patiekiame nedelsdamos ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau steikų receptų rasite: Steikų receptai.
Virtas jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
(1)
Beef - jautienos tataki
(1)
Tacos su faršu - tradicinis meksikietiškas receptas
(2)
Vytinta dešra
(19)
Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
(1)
Jaučio žandai troškinti vyne
(12)