tigrinės krevetės: 12 (išlukštentos) - arba 24 paprastos mažos krevetės
fetos sūris: gabalėlis
juodosios alyvuogios: kelios (be kauliukų)
druska
citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
pipirai
raudonėlis
alyvuogių aliejus
Recepto paruošimas
1. Pradžioje puode įkaitinkime alyvuogių aliejų bei pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkime konservuotus pomidorus, paskaninkime druska, pipirais, raudonėliu (tiks tiek džiovintas, tiek šviežias), citrinos sultimis. Troškinkime ant silpnos ugnies maišydami maždaug 8-10 minučių. Į sutirštėjusius pomidorus sudėkime alyvuoges ir krevetes (šaldytas krevetes prieš naudodami atšildykime bei nusausinkime), pakaitinkime maždaug 2 minutes. Paragaukime. Jei reikia, įdėkime dar druskos, pipirų bei citrinos sulčių.
2. Galiausiai sudėliokime į karščiui atsparias lėkštes arba indelius, pabarstykime fetos sūrio gabalėliais, raudonėliu bei apkepkime orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros 5-10 minučių, kol sušils sūris.
3. Patarimas: Šis troškinys skaniausias karštas su šviežia duona. Puikiai tiks itališka ciabata, bagetti arba kita šviesi mėgstama duona.
4. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.