Karštos krevetės graikiškai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Karštos krevetės graikiškai

Ingredientai

    • konservuoti smulkinti pomidorai: 400 gramų (1 indelis)
    • svogūnas: 1 nedidelis (supjaustytas kubeliais)
    • česnakas: 2 skiltelės (sukapotos)
    • tigrinės krevetės: 12 (išlukštentos) - arba 24 paprastos mažos krevetės
    • fetos sūris: gabalėlis
    • juodosios alyvuogios: kelios (be kauliukų)
    • druska
    • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
    • pipirai
    • raudonėlis
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje puode įkaitinkime alyvuogių aliejų bei pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkime konservuotus pomidorus, paskaninkime druska, pipirais, raudonėliu (tiks tiek džiovintas, tiek šviežias), citrinos sultimis. Troškinkime ant silpnos ugnies maišydami maždaug 8-10 minučių. Į sutirštėjusius pomidorus sudėkime alyvuoges ir krevetes (šaldytas krevetes prieš naudodami atšildykime bei nusausinkime), pakaitinkime maždaug 2 minutes. Paragaukime. Jei reikia, įdėkime dar druskos, pipirų bei citrinos sulčių.
  2. 2. Galiausiai sudėliokime į karščiui atsparias lėkštes arba indelius, pabarstykime fetos sūrio gabalėliais, raudonėliu bei apkepkime orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros 5-10 minučių, kol sušils sūris.
  3. 3. Patarimas: Šis troškinys skaniausias karštas su šviežia duona. Puikiai tiks itališka ciabata, bagetti arba kita šviesi mėgstama duona.
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Įdaryti kalmarai su daržovėmis graikiškai
(1)
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)
Paella receptas su jūros gėrybėmis (krevetėmis, midijomis...)
(1)
Įdaryti kalmarai su ryžiais ir daržovėmis
(8)
Žalios Iceberg salotos su krevetėmis
(6)