Kodėl svarbu kišenėje nešioti šio augalo lapus

Kodėl svarbu kišenėje nešioti šio augalo lapus
Senovės gydytojai amžių amžius naudojo įvairiausius augalus, kad pagerintų atmosferą namuose.

Šiai dienai daug žmonių apimti depresijos ir nuovargio, prasismelkiančio į visus plyšius. Kai mes dienų dienas žiūrime į ekranus, protas tampa miglotas, o nuotaika blogėja.

Kartais ateina laikas kiek sustoti ir sugrąžinti savo gyvenimui prigimtinę ramybę bei taiką!

Rozmarinas

Nuo seno galvojama, kad rozmarinas pritraukia laimę bei meilę. Senais laikais tai buvo ir ištikimybės simbolis ir buvo gana dažnai naudojamas vestuvinėse puokštėse. Namų šeimininkei yra rekomenduotina pridėti rozmarino į drobinius maišelius bei išdėlioti juos visuose namo kambariuose.

Kodėl svarbu kišenėje nešioti šio augalo lapus
Reklama

Rozmarinas – tai visžalis krūmas su adatos formos tamsiai žaliais lapais. Tai augalas, kuris sugeba pakelti sausrą. Fitoterapijoje jis naudojamas kovai su depresija bei kaip antiseptikas.

Čiobrelis
Tai aromatingas augalas, kuris auga tarsi kilimas, kai jį sodina atvirame grunte. Jis iš dalies šalina negatyvią energetiką, taip pat įtakoja savigarbą ir šalina nemigą. Jis saugo namus bei šeimą.

Kodėl svarbu kišenėje nešioti šio augalo lapus
Reklama

Seniau, maro metu Europoje čiobrelis buvo naudojamas kovai su bakterijomis. Čiobrelių aliejus, vadinamas timolinu, taip pat buvo naudojamas kareivių žaizdų dezinfekavimui ir oro valymui ligoninių palatose Pirmojo pasaulinio karo metu. Naudokite ir Jūs!

Informacija šiame straipsnyje yra išskirtinai pažintinio pobūdžio ir nepakeičia sertifikuoto šio profilio specialisto konsultacijos.

Vitalija Kviklienė

Ačiū Labai . Norėčiau ir daugiau paskaityti .Nes megstu paskaityti apie vaistažoles ir prieskonines
Atsakyti

Eugenija Sinevičienė

Ačiū,įdomi ir naudinga informacija
Atsakyti