1. Kas gali uždrausti atsigaivinti šaltu kaip ledas Margaritos kokteiliu kartu su draugais po velniškai sunkios dienos? Niekas! Margarita – aštrokas, įmantraus skonio ir puikiai gaivinantis alkoholinis modernios klasikos kokteilis.
2. Žaliosios citrinos griežinėliu perbraukite aplink taurės viršutinę briauną. Dabar ją kyštelėkite į rupią druską, tegul taurės kraštas „apšerkšnija“. Likusias sudedamąsias kokteilio dalis suplakite ledo pridėtame kokteilių plakiklyje ir supilkite paruoštą kokteilį į taurę, kurios pakraštėlius ką tik „aplipdėte“ druska. Matote, kaip viskas paprasta.
Reklama
3. Galite kokteiliui naudoti ir skaidriąją tekilą, žinomą kaip baltoji, arba sidabrinė, tekila. Tačiau auksinė tekila, mažiausiai trejetą metų brandinama ąžuolinėse statinėse, įgauna ne tik akiai malonų šiltą gelsvą atspalvį, bet ir tampa švelnesnio skonio. Be abejo, visada verta prisiminti pagrindinę kokteilių gamybos taisyklę: geriausiam geriausiai naudoti patį geriausią.
4. Atšaldytai „Margaritai“ pasigaminti reikės sauso vyno, žaliųjų citrinų sulčių, tekilos ir grūsto ledo. Gerai suplakti plakiliu.