Minkšti varškėčiai su aguonomis

2024-09-02 Autorius druska.sielai

Minkšti varškėčiai su aguonomis
Minkšti varškėčiai su aguonomis – tai ypatingas patiekalas, kuris dažnai kelia daug sentimentų, kadangi juos kepdavo dauguma mamų ar močiučių. Patiekalas patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Varškėčiai yra pagaminti iš švelnios varškės, sumaišytos su miltais ir kiaušiniais, o aguonos suteikia jiems malonaus traškumo ir subtilaus skonio. Varškėčiai yra minkšti, purūs ir labai aromatingi. Tai lengvai pagaminamas, tačiau nepaprastai gardus patiekalas, kuris gali būti patiekiamas su gausybe skirtingų priedų, nuo šviežių uogų ir jogurto, iki lašišos ir šaukštelio grietinės.

Redakcijos komentaras - dažnas mūsų varškėčius valgo saldžiai, su jogurtu, klevų sirupu, uogomis. O ar kada bandėte valgyti sūrų variantą? Pagardinkite grietinę ir lašišos gabalėliais, skonis tikrai sužavės.

Ingredientai

    • Varškė:  1 pakelis (180g)
    • Ryžių miltai: 3 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 1/2 arb.š.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Vanilės ekstraktas: šlakelis 
    • Aguonos: 2 valg. š. (nepilni) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti varškę, berti miltus su kepimo milteliais, mušti kiaušinį, pilti vanilės ekstrakto ir suberti aguonas. Viską gerai išmaišyti.
  2. 2. Drėgnomis rankomis suformuoti varškėčius, juos apvolioti miltuose ir kepti ant vidutinės kaitros kol taps gražiai apskrudę.
  3. 3. Apversti kas minutę, kad išorė neapskrustų per daug, o vidus spėtų iškepti.
  4. 4. Patiekti su mėgstamais priedais.