Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis

2021-06-12 Autorius WorldRecipes.lt

Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis
Šiam guliašui su daržovėmis galite rinkti kokią tik norisi stirnienos mėsą, galima net imti prastesnę, gyslotą mėsą ir vis tiek viskas gerai gausis. Man asmeniškai skaniausią šį guliašą patiekti su bulvių koše.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • stirniena: 1 kilogramo 
    • bulvės: 1 kilogramo
    • morkos: 400 gramų
    • paprikos: 300 gramų
    • svogūnai: 400 gramų
    • maži aštrieji pipirai: 2
    • česnakas: 8 skiltelių
    • pupelės pomidorų sultyse: 200 gramų
    • vynas: 1 stiklinės
    Pirmam prieskonių rinkiniui:
    • čiobrelis: 1 dalis
    • kalendra: 3 dalys
    • lauro lapeliai: 1 dalis
    • indiškas kmynas: 1 dalis
    • kurkuma: 1 dalis
    • pelektrūnas: 2 dalys
    • aštriosios paprikos: 1 dalis
    Antram prieskonių rinkiniui:
    • petražolės: 3 dalys
    • raudonėlis: 3 dalys
    • gelsvė 1 dalis
    • melisa: 1 dalis
    • bazilikas: 2 dalys
    Taip pat:
    • druska
    • pipirai
    • saldžiosios paprikos milteliai: 25 gramų
    • aliejus: 70 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasirinktą stirnienos mėsą supjaustykite gabaliukais ir apkepinkite keptuvėje, karštame aliejuje.
  2. 2. Tada sudėkite apkepintą mėsą į puodą, užpilkite stikline karšto vyno ir troškinkite maždaug 40 minučių. Jeigu šiam guliašui imamas negyslotas kumpis užteks ir 20 minučių, gyslotai mėsai gali prireikti ir visos valandos. Įpusėjus troškinimui sudėkite pirmą prieskonių rinkinį.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūnus supjaustykit žiedais, supjaustykite 4 skilteles česnako, apkepiname aliejuje.
  5. 4. Sudėkite žiedus ant troškinamos mėsos. Taip pat sluoksniuokite dėdami kubeliais pjaustytas bulves, morkas, paprikas, aštriuosius pipirus, pabarstykite saldžiosios paprikos milteliais.
  6. 5. Užpilkite vandeniu arba stirnienos sultiniu taip, kad apsemtų per kelis pirštus.
  7. 6. Uždengus dangtį troškinkite maždaug 40 minučių. Įpusėjus troškinimui sudėkite antrąjį prieskonių rinkinį.
  8. 7. Prieš pabaigą sudėkite druską, pabarstykite pipirus, sudėkite susmulkintus česnakus.
  9. 8. Išjunkite kaitrą ir su uždengtu dangčiu palaikykite dar maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.
Virtas veršio liežuvis
(3)
Plovas su ėriena
(2)