Neįtikėtinai skanūs koldūnai tinginiams!

2019-08-15 Autorius WorldRecipes.lt

Neįtikėtinai skanūs koldūnai tinginiams!
Koldūnai yra toks patiekalas, kuris nereikalauja labai daug laiko. Juos galite patiekti ant stalo tiek įprastą dieną, tiek per šventes. Kad ir kaip gaila, vis mažiau virtuvės šeimininkių nori minkyti koldūnus. Juk daug paprasčiau tiesiog nubėgti ir nusipirkti jau paruoštus koldūnus artimiausioje parduotuvėje. Bet kai norisi pasilepinti labai skaniais koldūnais ir tingisi juos lipdyti, viską galima padaryti pagal itin įdomų receptą ir pagaminti fantastišką patiekalą. Išmėginkite!

Ingredientai

    • miltai: 3 stiklinių
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 2-3 stiklinių
    • jautiena ir/arba kiauliena: gabaliuko (sumalame patys)
    • svogūnai: pagal skonį
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia persijojame miltus (tai tikrai būtina).
  2. 2. Tada padarome miltuose duobutę bei įmušame kiaušinį ir supilame vandenį. Išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Leidžiame tešlai pastovėti maždaug 30 minučių. Per tą laiką, jos neliečiame.
  5. 4. Tada paruošiame maltą mėsą. Į pasirinktą maltą mėsą įberiame druskos, smulkiai supjaustytų svogūnų bei pipirų.
  6. 5. Praėjus pusvalandžiui, iškočiojame tešlą. Ji turi gautis plona, ​​kad sluoksnis būtų 1 milimetro ir ne daugiau.
  7. 6. Ant iškočiotos tešlos uždedame įdarą bei susukame į ritinį. Įgnybiame galuose (tai itin svarbu!).
  8. 7. Peiliu supjaustome ritinius. Jie bus tarsi tingūs koldūnai.
  9. 8. Tada verdame kaip mėgstate virti koldūnus: mikrobangų krosnelėje, garuose arba vandenyje.
  10. 9. Galite ir taip: įdėti koldūnus į keptuvę, kur jau sudėtos morkos bei česnakai.
  11. 10. Iš viršaus apipilame padažu (grietinė + apynių prieskonių mišinys). Ant kiekvieno koldūno uždedame vieną labai nedidelį sviesto gabaliuką.
  12. 11. Troškiname keptuvėje, uždengusios dangčiu, kol skystis visiškai išgaruos. Tuomet dedame į lėkštes, apibarstome krapais, patiekiame ir skanaujame!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.

Stanislovas

Nežinau kas sugvojo šį pavadinimą, bet nuo 1987 m. Mes vadindavome "suktinukais" Tikslesnis receptas būtų toks. Tešlai reikia tik miltų, druskos ir šilto vandens. (kiaušinis nereikalingas, jis sukietina tešlą). Mėsos faršui: druska, pipirai ir mėsos prieskoniai. Iškočiojus kuo ploniau tešlą dedam faršą( bet ne iki krašto kur užbaigsit sukti vyniotinį ) ant faršo dedam supjaustytus svogūnus ( kui daugiau uždengti svogūnais faršą) tada susukam i vyniotinį. Supjaustom po 4 cm. Dedam i įkaitintą riebalais keptuvę, gerai apkepiname. I katilą ipilam 1/4 vandens ir idedam truputi sviesto ar margarino. Apkepusius suktinukus sudedame i katilą ir uždengus dangčiu ant (silpnai) vidutinės temperatūros troškinam 20-30 min. Padažui iš akies i atskira katiliuka dedam grietines, margarino (galima sviesto vietoj margarino) druskos ir pipiru pagal skoni. Ant silpnos dujinės ar elektrines plytelės pakaitiname maišydami kol gausis vientisa masė. (Skanus padažiukas) Skanaus
Atsakyti
Šernienos guliašas
(3)
Schnitzel - Šnicelis iš triušienos su pievagrybių padažu
(4)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(4)