Šis paprastas, bet elegantiškas užkandis puikiai tiks šventiniam stalui ar ypatingam užkandžiui. Kontrastingos spalvos ir skoniai – sodriai raudoni burokėliai, šviežia žalia salota ir sūri silkė – ne tik vilioja akį, bet ir pasižymi subalansuotais skoniais. Smulkiai pjaustyti laiškiniai česnakai suteikia papildomo aštrumo, subtiliai išryškindami kitų ingredientų skonį. Šis užkandis puikiai dera su tamsia duona, suteikdamas lengvai saldžų, žemišką skonį.
Redaktorės Vaidos komentaras - absoliučiai klasikinis derinys - silkė ir burokėliai - kuris niekada nenuvilia. Šįkart siūlau paįvairinti skonius pridedant šiek tiek šviežių salotų. Jų traškumas labai dera šiame sumuštinyje. Jeigu neturite romaninės salotos, ją galima pakeisti iceberg salotos lapais. Duoną pasirinkite savo mėgstamiausią, tinka ir šviesi, ir tamsi.