1. Iš pradžių vandens vonelėje ištirpiname šokoladą su sviestu.
2. Tuomet kiaušinius išsukame su cukrumi kol padvigubės (maždaug 3-5 minutes), įberiame vanilinį cukrų ir supilame pravėsusią šokoladinę masę bei gerai viską išmaišome.
Reklama
3. Tada dubenyje sumaišome sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius ir druską). Suberiame į paruoštą masę bei gerai išmaišome.
4. Po to masę uždengiame su maistine plėvele bei padedame į šaldytuvą kelioms valandoms arba per visą naktį, kad gerai atvėstų.
5. Iš atvėsusios masės formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Gausiai apvoliojame juos cukraus pudra bei dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdamos nemažus tarpelius, nes kepdami rutuliukai išsipūs.
6. Kepame iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių, kol krašteliai pradės kietėti, bet viduriukas dar šiek tiek minkštas. Gardžiausi rutuliukai būna kepti tą pačią dieną. Pasimėgaujam!:)
7. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.