Sutrūkinėję sausainėliai

2018-10-29 Autorius Neringos blogas

Sutrūkinėję sausainėliai

Ingredientai

    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų (56 gramų)
    • stambiai kapotas juodas šokoladas: 230 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės (100 gramų)
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių (arba 1 arbatinio šaukštelio vanilinis pastos)
    • kvietiniai miltai: 195 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukraus pudra: ~1,5 stiklinės (apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vandens vonelėje ištirpiname šokoladą su sviestu.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išsukame su cukrumi kol padvigubės (maždaug 3-5 minutes), įberiame vanilinį cukrų ir supilame pravėsusią šokoladinę masę bei gerai viską išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dubenyje sumaišome sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius ir druską). Suberiame į paruoštą masę bei gerai išmaišome.
  5. 4. Po to masę uždengiame su maistine plėvele bei padedame į šaldytuvą kelioms valandoms arba per visą naktį, kad gerai atvėstų.
  6. 5. Iš atvėsusios masės formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Gausiai apvoliojame juos cukraus pudra bei dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdamos nemažus tarpelius, nes kepdami rutuliukai išsipūs.
  7. 6. Kepame iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių, kol krašteliai pradės kietėti, bet viduriukas dar šiek tiek minkštas. Gardžiausi rutuliukai būna kepti tą pačią dieną. Pasimėgaujam!:)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Fantastiškai gardūs sezamo sėklų sausainiai
(4)