Virtų burokėlių mišrainė su majonezu - šios burokėlių ir agurkų salotos yra lengvas, šiek tiek traškus patiekalas, puikiai tinkantis kaip garnyras ar užkandis. Virti burokėliai ir marinuoti agurkai supjaustomi kubeliais ir maišomi su švelniai paskrudintomis saulėgrąžomis, kurios suteikia malonų riešutinį poskonį. Pagardintos druska, pipirais ir šiek tiek majonezo, salotos tampa kreminės ir švelniai salsvo skonio, kurį papildo agurkų gaiva ir saulėgrąžų traškumas.
Redaktorės Vaidos komentaras - gaivios, greitai paruošiamos salotos. Tikrai patiks visiems burokėlių mėgėjams. Jeigu neturite saulėgrąžų, jas galima keisti smulkiai kapotais graikiniais riešutais ar moliūgų sėklomis. Ir riešutus, ir sėklas rekomenduoju paskrudinti sausoje keptuvėje prieš beriant į salotas, taip labiau atsiskleidžia jų natūralus skonis.
Audronė
Atsakyti