Virtų burokėlių mišrainė su marinuotais agurkais ir majonezu

2024-11-08 Autorius Raudona virtuvė

Virtų burokėlių mišrainė su marinuotais agurkais ir majonezu
Virtų burokėlių mišrainė su majonezu - šios burokėlių ir agurkų salotos yra lengvas, šiek tiek traškus patiekalas, puikiai tinkantis kaip garnyras ar užkandis. Virti burokėliai ir marinuoti agurkai supjaustomi kubeliais ir maišomi su švelniai paskrudintomis saulėgrąžomis, kurios suteikia malonų riešutinį poskonį. Pagardintos druska, pipirais ir šiek tiek majonezo, salotos tampa kreminės ir švelniai salsvo skonio, kurį papildo agurkų gaiva ir saulėgrąžų traškumas.

Redaktorės Vaidos komentaras - gaivios, greitai paruošiamos salotos. Tikrai patiks visiems burokėlių mėgėjams. Jeigu neturite saulėgrąžų, jas galima keisti smulkiai kapotais graikiniais riešutais ar moliūgų sėklomis. Ir riešutus, ir sėklas rekomenduoju paskrudinti sausoje keptuvėje prieš beriant į salotas, taip labiau atsiskleidžia jų natūralus skonis. 

Ingredientai

    • Burokėliai: 4 vnt. (virti)
    • Marinuoti agurkai: 3 vnt. (vidutiniai)
    • Saulėgrąžos: sauja
    • Majonezas: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Burokėlius supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Agurkus supjaustyti panašiais gabalėliais kaip burokėliai ir sudėti į tą patį dubenį.
  3. Reklama
  4. 3. Saulėgrąžas paskrudinti sausoje keptuvėje, kol švelniai pakeis spalvą. Sudėti prie daržovių.
  5. 4. Salotas pagardinti druska ir pipirais, dėti majonezo. Viską gerai išmaišyti.
  6. 5. Patiekti ir skanauti!
Virtų burokėlių mišrainė su marinuotais agurkais ir majonezu

Audronė

Dar dedu pupeles ir svogūną.
Atsakyti