Angliškos bandelės su šokoladu

2018-10-12 Autorius Baking Secrets

Angliškos bandelės su šokoladu

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • kepimo soda: 0,5 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • šaltas sviestas: 100 gramų (supjaustytas kubeliais)
    • cukrus: 70 gramų
    • kiaušiniai: 1 (vid. dydžio)
    • grietinė: 120 gramų
    • vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
    • pieniško šokolado gabaliukai: 100 gramų (tinka ir juodas šokoladas)
    Aptepimui:
    • pienas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išklojame kepimo skardą.
  2. 2. Tuomet miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską persijojame. Sudedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą bei viską triname tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišome cukrų bei šokolado gabaliukus.
  3. 3. Tada kiaušinį šakutės pagalba paplakame su grietine, vanile. Miltuose padarome duobutę, supilame kiaušinių masę. Viską maišome, kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
  4. 4. Po to išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkome, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiojame arba suspaudžiame rankomis iki 2,5 centimetro storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspaudžiame bandeles.
  5. 5. Paskui sudedame bandeles ant kepimo skardos, viršų patepame pienu. Kepame maždaug 16–18 minučių, kol dailiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią ji atrodys tuščiavidurė. Mėgaujamės.:)
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)
Bao bandelės su traškia vištiena
(3)