Ar Jūs esate, ką nors girdėję apie arbatos grybą bei kinų arbatą kombucha? Aš pati asmeniškai buvau girdėjusi ir ragavusi tik vaikystėje, kai arbatos grybą augino mano mama. Bet visai neseniai ir visai netikėtai darbe prasitarė viena kolegė, kad ir dabar turi bei reguliariai geria kombucha. Tai aš iškart susidomėjau ir pasižadėjau sau, kad turiu auginti ir aš pati. Taigi visai neseniai arbatos grybas atsirado ir pas mane namie.
Dar šiek tiek pasiskaitinėjau internete ir supratau, kad daugelis daro vieną klaidą - arbatą pradeda gerti po pirminės fermentacijos. Pasirodo ją būtina gerti tik po antrosios. Žinoma, nieko blogo neatsitinka, bet kam gerti tik "iš bėdos", jeigu galite gerti ir lepintis nuostabia arbata. Taigi, apie viską iš eilės, kaip kas turėtų būti daroma. O pati arbata tikrai skani su burbuliukais, tarsi naminė gira, su lengvute rūgštele. Pabandykite!
Daiva Antanavičiūtė-Dabašauskienė
Atsakyti
1 litrui dedu 50 gr cukraus (organic evaporated cane juice sugar)
Diana
Atsakyti