Aviečių-apelsinų sirupas - su arbata, su ledais, ir su kuo tik sugalvosite!

2019-07-27 Autorius Jurgittos receptai

Aviečių-apelsinų sirupas - su arbata, su ledais, ir su kuo tik sugalvosite!
Šio sirupo skonis tikrai dieviškas.... Su arbata, su ledais, ir su kuo tik sugalvosite :)

Ingredientai

    • avietės: 800 gramų
    • baltas cukrus: 500 gramų
    • rudas cukrus: 500 gramų
    • šviežiai išspaustos apelsinų sultys: 200 mililitrų
    • vanduo: 900 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į puodą pilkite vandenį, apelsinų sultis ir visą cukrų. Virkite viską ant mažos ugnies vis pamaišydamos. Virkite, kol sirupas ima tirštėti. Man tai užtruko maždaug 1,5 valandos. Jeigu naudosite mažesnį kiekį produktų - virimo laikas atitinkamai sutrumpės.
  2. 2. Po to avietes sutrinkite blenderiu arba paprasčiausia bulvių grūstuve. Sudėkite į sutirštėjusį sirupą, viską vėl užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
  3. 3. Tuomet perkoškite per smulkų sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių (aš pati košiau 2 kartus). Sirupą pilkite į puodą ir užvirinkite.
  4. 4. Paskui supilkite į sterilius indus, užsukite ir laikykite šaltai. Skanaus!
  5. 5. Pastebėjimas: Supylus avietes sirupas suskystėja, bet atvėsęs jis vėl sutirštėja.