aliejus: šlakelio (tinka naudoti alyvuogių, vynuogių kauliukų, graikinių riešutų arba kokį mėgstate)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių virtus burokėlius sutarkuojame, pabarstome druska, pipirais ir prieskoniais Chmeli-suneli, gausiai apšlakstome citrinos sultimis bei gerai išmaišome. Indą su burokėliais maždaug 15 minučių atidedame į šoną.
2. Per tą laiką kubeliais supjaustome nuluptą bei išvalytą nuo sėklų obuolį, smulkiai sukapojame riešutus ir petražoles.
Reklama
3. Po to viską sumetame į indą su burokėliais, gerai išmaišome, užpilame šlakelį aliejaus bei jau galite patiekti. Mėgaujamės!
4. Pastebėjimas: Tokia mišrainę man skanu valgyti ir vieną pačia, bet ją taip pat galite patiekti kaip garnyrą prie įvairių patiekalų iš mėsos ar žuvies ar kruopų košių.
5. Rekomendacija: Daugiau burokėlių mišrainių receptų rasite: Burokėlių mišrainės.