Burokėlių mišrainė su riešutais

2018-09-24 Autorius WorldRecipes.lt

Burokėlių mišrainė su riešutais

Ingredientai

    • virti burokėliai: 3
    • rūgštoki obuoliai: 1 (didelio)
    • graikiniai riešutai: 1 saujos
    • petražolių lapeliai
    • pipirai
    • druska
    • prieskoniai Chmeli-suneli
    • citrinos sultys
    • aliejus: šlakelio (tinka naudoti alyvuogių, vynuogių kauliukų, graikinių riešutų arba kokį mėgstate)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtus burokėlius sutarkuojame, pabarstome druska, pipirais ir prieskoniais Chmeli-suneli, gausiai apšlakstome citrinos sultimis bei gerai išmaišome. Indą su burokėliais maždaug 15 minučių atidedame į šoną.
  2. 2. Per tą laiką kubeliais supjaustome nuluptą bei išvalytą nuo sėklų obuolį, smulkiai sukapojame riešutus ir petražoles.
  3. Reklama
  4. 3. Po to viską sumetame į indą su burokėliais, gerai išmaišome, užpilame šlakelį aliejaus bei jau galite patiekti. Mėgaujamės!
  5. 4. Pastebėjimas: Tokia mišrainę man skanu valgyti ir vieną pačia, bet ją taip pat galite patiekti kaip garnyrą prie įvairių patiekalų iš mėsos ar žuvies ar kruopų košių.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau burokėlių mišrainių receptų rasite: Burokėlių mišrainės.