400 g šviežių nedidelių bulvių su sviestu ir žalumynais
200 g burokėlių pagardo
2 valgomieji šaukštai trintų krienų
1 valgomasis šaukštas žaliosios citrinos sulčių
Keletas žaliosios citrinos skiltelių papuošimui
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kiekvieną kepsnio pusę kepkite po 4-5 minutes.
2. Iš kepimo popieriaus padarykite maišelį (svarbiausia, kad būtų sandarus) ir į jį sudėkite bulves su sviestu ir pasirinktomis žolelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
3. Kepsnį patiekite su bulvėmis, burokėlių pagardu ir citrinos skiltelėmis. Atskirame mažame dubenėlyje atskirai patiekite burokėlių padažą, sumaišytą su krienais ir žaliosios citrinos sultimis.
4. Pastebėjimas: Šis puikus išpjovos kepsnys su mažomis keptomis bulvytėmis ir burokėlių bei krienų padažu - geras pasirinkimas įprastos dienos pietums.