Kakaviniai sausainiai su žemės riešutų kremu

2018-03-21 Autorius WorldRecipes.lt

Kakaviniai sausainiai su žemės riešutų kremu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Sausainių tešlai:
    • kambario temperatūros sviestas: 125 gramų
    • rudas cukrus: 160 gramų (arba pagal skonį)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 240-260 gramų
    • kakavos milteliai: 40 gramų
    • kepimo milteliai: 0,75 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • pienas: 220 mililitrų
    Kremui:
    • kiaušinių baltymai: 1
    • cukrus: 75 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: ~60 gramų
    • kambario temperatūros žemės riešutų sviestas: 75 gramų
    • kapoti riešutai ir/ar granuliuotas cukrus (nėra privaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išplakame su cukrumi iki purumo, įmušame kiaušinį bei dar truputį paplakame. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską. Dedame kelis šaukštus miltų mišinio į sviesto mišinį, maišydamos supilame pusę pieno, beriame dar kelis šaukštus miltų, supilame likusį pieną ir maišydamos suberiame visus likusius miltus. Turi gautis ganėtinai klampi masė.
  2. 2. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą išklojame su kepimo popieriumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tada krečiame tešlą į konditerinį maišą su antgaliu apskrita skylute (aš pati tokio neturėjau, todėl naudoju su banguotu) ir į paruoštą skardą spaudžiame nedidelius (maždaug 3 centimetrų skersmens) sausainėlius (jei namie nėra konditerinio maišelio, galite pasinaudoti paprastu maišeliu prakirpus kamputyje skylutę ar sausainius suformuoti tiesiog dviem šaukšteliais). Dedame į orkaitę bei kepame apie 10 minučių. Iškeptus atvėsiname.
  5. 4. Po to į puodą įpilame truputį vandens, dedame ant viryklės bei kaitiname iki užvirimo. Kiaušinio baltymą supilame į švarų, sausą metalinį dubenį, ten pat suberiame cukrų, uždedame ant užkaisto puodo su verdančiu vandeniu (lygiai taip, kaip lydytume šokoladą) bei maišydamos kaitiname, kol masė pasieks ~60 laipsnių temperatūros arba kol ištirps cukrus. Nuėmusios indą su baltymų mase išplakame, kol masė taps sunki bei tąsi (plakdamos elektriniu plakikliu užtruksime maždaug keletą minučių). Atvėsiname.
  6. 5. Kai baltymų masė jau gerai atvėsusi, sukrečiame sviestą, išmaišome bei paskui dalimis vis maišydamos sudedame žemės riešutų sviestą. Maišome (plakame), kol masė pataps vientisa.
  7. 6. Kremas jau paruoštas! Galite naudoti iškart arba kremą pasiruošusios iš anksto laikyti sandariai uždarytame indelyje (pvz., stiklainyje) šaldytuve kelias dienas. Bet prieš panaudojant kremas privalo būti kambario temperatūros.
  8. 7. Sausainius pertepame kremu, kraštelius pabarstome granuliuotu cukrumi ir (arba) smulkiai sukapotais žemės riešutais.
  9. 8. Sudedame į šaldytuvą bei palaikome mažiausiai 60 minučių. Po to patartina laikyti sandariai uždarytame inde šaldytuve. Skanaujame!
  10. kakaviniai sausainiai su žemės riešutų kremu
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau kakavinių sausainių receptų rasite: Kakaviniai sausainiai.
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
(1)