Kalakutienos kukuliai kopūstų lizde

2017-10-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kalakutienos kukuliai kopūstų lizde

Ingredientai

    • kalakutienos faršas: 500 gramų
    • džiūvėsėliai: 50 gramų
    • pienas: 50 mililitrų
    • sūris: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: pagal skonį
    • druska
    • pipirai
    • kopūsto gūžės: 1 (nedidelės)
    • morkos: 1 (didelės)
    • svogūnai: 1
    • pomidorų padažas: 2-3 šaukštų
    • grietinė: 2-3 šaukštų
    • sultinys: ~0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje dubenėlyje piene užmerkite džiūvėsėlius bei palikite pastovėti.
  2. 2. Tuomet į faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite sutarkuotą sūrį, susmulkintus česnakus, berkite druską, pipirus bei dėkite džiūvėsėlius. Gerai viską išminkykite bei formuokite kukulius.
  3. 3. Tada kopūstą supjaustykite, morką sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Viską sudėkite į indą, įberkite druskos, dėkite pomidorų padažo, grietinės bei išmaišykite.
  4. 4. Po to į kepimo indą sudėkite supjaustytas daržoves, pilkite sultinį, o ant viršaus dėkite kukulius.
  5. 5. Užklokite folija bei dėkite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje maždaug 30−40 minučių. Prieš kepimo pabaigą foliją nuimkite bei leiskite iškepti iki galo. Labai gardu patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis. Skanaus!
Cezario salotos su kalakutiena ir parmezano sūriu
(4)
Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena
(8)
Kalakutienos ir pupelių troškinys
(6)