Keptas viščiukas

2018-12-03 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas viščiukas

Ingredientai

    • viščiukai: 1
    • minkštas sviestas: 50 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • mėgiami vištienos prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    • citrinos: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą sumaišome su sutrintu česnaku. Viščiuką nuplauname, nusausiname, perpjauname išilgai stuburo bei įtriname druska ir pipirais. Tada lengvai atkėlusios odelę prikemšame paruošto sviesto, apibarstome mėgiamais prieskoniais, viską įtriname į odą ir paliekame pasimarinuoti mažiausiai 60 minučių.
  2. 2. Tuomet kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-60 minučių. Kartas nuo karto apliejame viščiuką išsiskyrusiais riebalais.
  3. Reklama
  4. 3. Bebaigiant kepti viščiuką apdėliojame citrinos skiltelėmis. Galima kepti jį su mėgiamomis daržovėmis. Skanaujame!
  5. 4. Pastebėjimas: Vištienai naudojau įtrinti kmynus, saldžiosios paprikos miltelius - vieną arbatinį šaukštelį, druskos - vieną arbatinį šaukštelį (visai vištai - kas mėgsta sūriau dedame daugiau), juodųjų pipirų - vieną arbatinį šaukštelį.
  6. 5. Pastebėjimas: Aš šį kartą kepiau kartu su morkomis, bulvėmis bei obuoliais.
  7. 6. Pastebėjimas: Gavosi labai labai gardus viščiukas, švelniai apskrudęs.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau keptų viščiukų receptų rasite: Kepti viščiukai
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)
Vištienos šniceliai su grikiais
(1)
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)