1. Iš pradžių sviestą sumaišome su sutrintu česnaku. Viščiuką nuplauname, nusausiname, perpjauname išilgai stuburo bei įtriname druska ir pipirais. Tada lengvai atkėlusios odelę prikemšame paruošto sviesto, apibarstome mėgiamais prieskoniais, viską įtriname į odą ir paliekame pasimarinuoti mažiausiai 60 minučių.
2. Tuomet kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-60 minučių. Kartas nuo karto apliejame viščiuką išsiskyrusiais riebalais.
Reklama
3. Bebaigiant kepti viščiuką apdėliojame citrinos skiltelėmis. Galima kepti jį su mėgiamomis daržovėmis. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Vištienai naudojau įtrinti kmynus, saldžiosios paprikos miltelius - vieną arbatinį šaukštelį, druskos - vieną arbatinį šaukštelį (visai vištai - kas mėgsta sūriau dedame daugiau), juodųjų pipirų - vieną arbatinį šaukštelį.
5. Pastebėjimas: Aš šį kartą kepiau kartu su morkomis, bulvėmis bei obuoliais.
6. Pastebėjimas: Gavosi labai labai gardus viščiukas, švelniai apskrudęs.
7. Rekomendacija: Daugiau keptų viščiukų receptų rasite: Kepti viščiukai