Naminis ančių kepenėlių paštetas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Naminis ančių kepenėlių paštetas

Ingredientai

    • ančių arba žasų kepenėlės: 300 gramų (tiks ir vištos kepenėlės)
    • pienas: 1 stiklinė
    • miltai: 1/2 stiklinės
    • konjakas: 50 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • kiaušinių tryniai: 6
    • svogūnai: 1
    • druska
    • pipirai
    • maltas muskato riešutas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pakepinkime pjaustytą svogūną, supilkime į keptuvę konjaką. Kol svogūnai troškinasi, supjaustykime kepenėles mažais gabaliukais bei sutrinkime maišytuvu kartu su kiaušinių tryniais, pienu ir miltais. Į gautą masę sudėkime troškintus svogūnus, įberkime druskos ir mėgstamų prieskonių.
  2. 2. Galiausiai kepkite paštetą iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusį paštetą užliekime lydytu sviestu ir padėkime į šaldytuvą apie 10 – 12 valandų.
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
(9)
Orkaitėje kepta vištienos filė su parmezano sūriu ir grietinės padažu
(32)
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)