"Pouched egg" - apvirtas kiaušinis

2020-04-07 Autorius Miss Fit

"Pouched egg" - apvirtas kiaušinis
Tai nei keptas, nei virtas kiaušinis. Tiesiog kitoks kiaušinio pagaminimo būdas. Puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei.

„Pouched" - lietuviškai išsiverčia - apvirtas, šis kiaušinio gaminimas yra itin paplitęs Jungtinėje Karalystėje. Šiuo būdu pagamintas kiaušinis dažnai būna patiekiamas restoranuose ar kavinėse, o nuo šiol ir mūsų namuose, manau, kad jis ir jūsų namuose atsiras. Lengva, be riebalų ir greita.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Užkaičiame puodą su vandeniu ir dar jam neužvirus, šakute padarome sūkuriuką.
  2. 2. Tada nedelsiant atsargiai įmušame kiaušinį ir suleidžiame jį į vandenį.
  3. Reklama
  4. 3. Besisukantis vanduo sulaiko kiaušinio masę bendrai ir neleidžia jam iširti po visą puodą.
  5. 4. Po kelių minučių pastebime, kad kiaušinis pradeda įgauti baltą spalvą, virti.
  6. 5. Po 5 minučių atsargiai mentele pakeliame kiaušinį nuo dugno ir pirštu paliečiame jo masę, pažiūrime ar jis sukietėjo, neliko glitnumo. Trynys viduje gali būti minkštesnis, tačiau norint jo kieto – paverdame šiek tiek ilgiau.
  7. 6. Išvirtą kiaušinį patartina valgyti vieną, su daržovėmis, arba patiekti kaip sumuštinį su pilno grūdo duona.
  8. patiekti kiaušiniai su juoda duona
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau kiaušinių receptų rasite: Kiaušinių receptai.
Recepto autorius Miss Fit
Greitai pagaminamas omletas su daržovėmis ir kumpiu
(2)