1. Pradžioje dubenyje persijojame kakavą, miltus, kepimo miltelius bei įberiame druskos, atidedame.
2. Tuomet į kitą dubenį sudedame sviestą, suberiame rudąjį cukrų, baltąjį cukrų bei prieskonius (imbierą, cinamoną, gvazdikėlius bei muskatą), suplakame viską maišytuvu (mišinys turėtų gautis lengvas ir purus), atidedame.
3. Tada šokoladą sulaužome gabaliukais bei, nuolatos maišydamos, išlydome vandens vonelėje.
4. Po to į sviesto bei cukraus mišinį įmaišome išlydytą šokoladą, melasą arba medų ir kiaušinį, viską plakame maždaug 2 minutes. Po truputį pridedame sauso mišinio, išmaišome bei suminkome į vientisą rutulį.
5. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę bei įdedame 60 minučių į šaldytuvą (aš 30 minučių palaikiau šaldymo kameroje, paskui įdėjau 30 minučių į šaldytuvą).
6. Įkaitiname orkaitę iki 177 laipsnių temperatūros.
7. Ant truputį miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame tešlą (aš atsignybdavau po nedidelį gabaliuką tešlos, o likusią dalį laikiau šaldytuve, nes šaltą tešlą buvo lengviau kočioti) bei išspaudžiame norimos formos sausainius. Juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos bei kepame apie 8–10 minučių (kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio bei plonumo).
8. Tuomet paliekame sausainius atvėsti ant kepimo skardos, paskui perdedame ant grotelių. Iškepę sausainiai būna kietoki bei traškūs, tačiau sudėti į metalinę dėžutę šie sausainiai suminkštės bei taps dar skanesni!
9. Atvėsintus dekoruojame glajumi, palaukiame, kol išdžius, bei skanaujame. Glajų gaminame iš 1 kiaušinio baltymo, 200 gramų miltelinio cukraus bei 1 šaukšto citrinos sulčių. Skanaus!