Soti mišrainė su liežuviu, morkomis, marinuotais agurkais ir žirneliais

2021-01-13 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Soti mišrainė su liežuviu, morkomis, marinuotais agurkais ir žirneliais
Negaliu teigti, kad esu labai didžiulė mišrainių su majonezu mėgėja, bet yra tokių, kurių negaliu atsisakyti, kaip pvz. balta mišrainė. Aišku, su šeima tikrai nevalgome jos kasdien, tad manau tikrai nieko blogo. Ši mišrainė su liežuviu irgi patenka į tą pačią kategoriją, kur negaliu atsisakyti, nes labai skanu. Taip pat ši mišrainė labai patogi nusinešti į darbą, jeigu norisi ten greitai ir skaniai papietauti. 

Ingredientai

    • virti kiaulės liežuviai: 1
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: šlakelio
    • konservuoti žirneliai: 4-6 valgomųjų šaukštų
    • marinuoti agurkai: 4
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • mėgstamas majonezas: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite.
  2. nulupamos daržovės
  3. 2. Morką sutarkuokite.
  4. tarkuota morka
  5. 3. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  6. smulkiai pjaustytas svogūnas
  7. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  8. aliejus įkaitintas keptuvėje
  9. 5. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
  10. 6. Tada įdėkite pomidorų padažo, pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  11. 7. Marinuotus agurkus supjaustykite šiaudeliais. Kartu su žirneliais leiskite skysčiui nusivarvėti.
  12. 8. Liežuvį taip pat supjaustykite šiaudeliais.
  13. 9. Maišykite mišrainę su mėgstamu majonezu, patiekite ir skanaukite!
  14. 10. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų rasite: Mišrainės.
Rosolje-estiška daržovių mišrainė
(4)