Ukrainietiškas aguonų pyragas

2018-12-06 Autorius Miss Baklažan

Ukrainietiškas aguonų pyragas

Ingredientai

    Pyragui:
    • aguonos: 100 gramų
    • miltai: 270 gramų
    • kepimo milteliai: 3 šaukštelių
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 300 gramų
    • grietinė: 280 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    Glaistui:
    • cukrus: 100 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 2 šaukštų
    • citrinų sultys: 80 mililitrų
    • vanduo: 80 mililitrų
    • apelsinų sultys: 80 mililitrų
    • sviestas: 2 šaukštų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • druska
    • tarkuota citrinos žievelė: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių aguonas užpilame su verdančiu vandeniu, sudedame ant kepimo popieriaus bei laikome per visą naktį. Po to miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais bei pagardiname druska. Kiaušinius sumaišome su cukrumi bei gerai išplakame.
  2. 2. Tuomet sudedame grietinę, vanilės ekstraktą bei išmaišome. Tada supilame miltų mišinį, aguonas bei dar kartą išmaišome. Kepimo indą išklojame su kepimo popieriumi, supilame tešlą bei kepame maždaug 30-40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros, kol apskrus. Paskui paliekame atvėsti.
  3. 3. Visus glaistui nurodytus ingredientus, išskyrus kiaušinių trynius, sumaišome bei kaitiname ant mažos ugnies, kol sutirštės. Kiaušinių trynius išplakame. Tuomet į gautą plakinį įpilame šiek tiek karšto glaisto, išmaišome bei viską lėtai supilame į glaistą. Paskui nuolatos maišydamos kaitiname ant nedidelės ugnies dar maždaug 5 minutes. Pyragą patiekiame apšlaksčiusios pasigamintu glaistu. Mėgaujamės!
Greitas minkštas pyragas
(13)
Migdolinis obuolių pyragas
(6)