1. Iš pradžių aguonas užpilame su verdančiu vandeniu, sudedame ant kepimo popieriaus bei laikome per visą naktį. Po to miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais bei pagardiname druska. Kiaušinius sumaišome su cukrumi bei gerai išplakame.
2. Tuomet sudedame grietinę, vanilės ekstraktą bei išmaišome. Tada supilame miltų mišinį, aguonas bei dar kartą išmaišome. Kepimo indą išklojame su kepimo popieriumi, supilame tešlą bei kepame maždaug 30-40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros, kol apskrus. Paskui paliekame atvėsti.
Reklama
3. Visus glaistui nurodytus ingredientus, išskyrus kiaušinių trynius, sumaišome bei kaitiname ant mažos ugnies, kol sutirštės. Kiaušinių trynius išplakame. Tuomet į gautą plakinį įpilame šiek tiek karšto glaisto, išmaišome bei viską lėtai supilame į glaistą. Paskui nuolatos maišydamos kaitiname ant nedidelės ugnies dar maždaug 5 minutes. Pyragą patiekiame apšlaksčiusios pasigamintu glaistu. Mėgaujamės!