1. Iš pradžių kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
2. Baltymus trumpai išplakame, kol pradės baltuoti, tuomet suberiame 45 gramus cukraus bei išplakame iki standumo.
Reklama
3. Tada trynius išplakame su likusiu cukrumi iki purios, baltos bei standžios masės. Atsargiai į trynius įmaišome baltymus.
4. Po to miltus persijojame su kepimo milteliais bei atsargiai, dalimis įmaišome į kiaušinių masę. Paskui supilame išlydytą, kambario temperatūros sviestą bei dar kartelį permaišome.
5. Torto formos (aš pati naudojau 24 centimetrų skersmens) dugną išklojame su kepimo popieriumi, patepame aliejumi, supilame tešlą, palyginame viršų bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu.
6. Iškepus, paliekame atvėsti, po to išimame iš formos, apverčiame ant grotelių bei paliekame visiškai atvėsti. Iš šio biskvito pavyksta 3 torto padai. Pjaustyti biskvitą galite po 6 valandų. Skanaus!
7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris man asmeniškai itin patiko. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Aistė
Labai patiko šis biskvito receptas. Jau kuris laikas kitų net nebesirenku, gaminu tik šitaip, nes labai patiko visai šeimai. :) Ačiū Jums už tokį pasidalinimą.
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Tik tokį biskvitą ir gaminu. Man jis visada pats tobuliausias, lengvai pavykstantis ir kito net neieškau.
Atsakyti
Lina Kazlauskaitė
Tikrai visada pavykstantis ir labai nuostabus. Paskutiniu metu kitų net nebebandau, nes šitaip taip patiko.
Atsakyti
Rūta Kažukauskienė
Jeigu gaminsite su kaimiškais kiaušiniais, o ne su pirktais prekybcentry tai šis biskvitas taps dar skanesnis (na tikriausiai ir sveikesnis). :)
Atsakyti
Irma
nusivyliau,nepavyko iskepti, gavosi tik vienas torto padas,apie pjovima per puse, o tuo labiau i tris dalis,nera net ka kalbeti....
Atsakyti
Marytė
Irma, gal pamiršai įdėti kepimo miltelių arba nepakankamai išplakei kiaušinių baltymus. Turėjo vikas gautis gerai.
Nuvylė
Man lygiai tas pats, 24 cm skersmuo, viskas įdėta ir iškilo, nes jei būtų ne iškilę, tai tešlą vos dugną dengia. Gavosi centimetro storio biskvitas. Darant iš dvigubo kiekio ingridientų, turėtų pavykti.
Keista, bet ir man nirs viską dariau pagal receptą, biskvitas neiškilo... Ir kiaušiniai kaimiški, švieži, ir kepimo miltelių nepamiršau, ir pačios tešlos per daug nepermaišiau.
Atsakyti
Tiesiog as
Per didelė kepimo forma naudojat jei 24 centimetrų, tai ir negali iškilt, šis receptas skirtas 18 cm, na maksimum 20 cm, o jei kepat 24 tai turit dvigubint visus produktus, video labai aiškiai viską pataria
Atsakyti
Aistė
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Lina Kazlauskaitė
Atsakyti
Rūta Kažukauskienė
Atsakyti
Irma
Atsakyti
Marytė
Nuvylė
Jolanta Vaitkeviciene
Atsakyti
Aura
Atsakyti
Julija
Atsakyti
Tiesiog as
Atsakyti