Visada pavykstantis šviesus biskvitas tortui

2018-02-28 Autorius Taip norėjau

Visada pavykstantis šviesus biskvitas tortui

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3 L dydžio (kambario temperatūros)
    • cukrus: 90 gramų
    • miltai: 90 gramų
    • sviestas: 30 gramų (ištirpintas)
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  2. kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų
  3. 2. Baltymus trumpai išplakame, kol pradės baltuoti, tuomet suberiame 45 gramus cukraus bei išplakame iki standumo.
  4. išplakame kiaušinių baltymus iki standumo su cukrumi
    Reklama
  5. 3. Tada trynius išplakame su likusiu cukrumi iki purios, baltos bei standžios masės. Atsargiai į trynius įmaišome baltymus.
  6. 4. Po to miltus persijojame su kepimo milteliais bei atsargiai, dalimis įmaišome į kiaušinių masę. Paskui supilame išlydytą, kambario temperatūros sviestą bei dar kartelį permaišome.
  7. 5. Torto formos (aš pati naudojau 24 centimetrų skersmens) dugną išklojame su kepimo popieriumi, patepame aliejumi, supilame tešlą, palyginame viršų bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu.
  8. 6. Iškepus, paliekame atvėsti, po to išimame iš formos, apverčiame ant grotelių bei paliekame visiškai atvėsti. Iš šio biskvito pavyksta 3 torto padai. Pjaustyti biskvitą galite po 6 valandų. Skanaus!
  9. 7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris man asmeniškai itin patiko. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Aistė

Labai patiko šis biskvito receptas. Jau kuris laikas kitų net nebesirenku, gaminu tik šitaip, nes labai patiko visai šeimai. :) Ačiū Jums už tokį pasidalinimą.
Atsakyti

Receptų mylėtoja

Tik tokį biskvitą ir gaminu. Man jis visada pats tobuliausias, lengvai pavykstantis ir kito net neieškau.
Atsakyti

Lina Kazlauskaitė

Tikrai visada pavykstantis ir labai nuostabus. Paskutiniu metu kitų net nebebandau, nes šitaip taip patiko.
Atsakyti

Rūta Kažukauskienė

Jeigu gaminsite su kaimiškais kiaušiniais, o ne su pirktais prekybcentry tai šis biskvitas taps dar skanesnis (na tikriausiai ir sveikesnis). :)
Atsakyti

Irma

nusivyliau,nepavyko iskepti, gavosi tik vienas torto padas,apie pjovima per puse, o tuo labiau i tris dalis,nera net ka kalbeti....
Atsakyti

Marytė

Irma, gal pamiršai įdėti kepimo miltelių arba nepakankamai išplakei kiaušinių baltymus. Turėjo vikas gautis gerai.

Nuvylė

Man lygiai tas pats, 24 cm skersmuo, viskas įdėta ir iškilo, nes jei būtų ne iškilę, tai tešlą vos dugną dengia. Gavosi centimetro storio biskvitas. Darant iš dvigubo kiekio ingridientų, turėtų pavykti.

Jolanta Vaitkeviciene

Neiškilo
Atsakyti

Julija

Keista, bet ir man nirs viską dariau pagal receptą, biskvitas neiškilo... Ir kiaušiniai kaimiški, švieži, ir kepimo miltelių nepamiršau, ir pačios tešlos per daug nepermaišiau.
Atsakyti

Tiesiog as

Per didelė kepimo forma naudojat jei 24 centimetrų, tai ir negali iškilt, šis receptas skirtas 18 cm, na maksimum 20 cm, o jei kepat 24 tai turit dvigubint visus produktus, video labai aiškiai viską pataria
Atsakyti
Šoko-bananinis tortas
(7)
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
(27)
Gaivus jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(3)
Tortas "Miško mėlynė"
(11)
Tortas "Trys šokoladai" | Receptas
(8)