Vištienos kepenėlių paštetas su grybais ir spanguolėmis

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos kepenėlių paštetas su grybais ir spanguolėmis

Ingredientai

    • vištienos kepenelės: ~500 gramų
    • virti arba konservuoti grybai: 0,5 litro
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1 (didesnės)
    • česnakas: poros skiltelių
    • rūkyti kaimiški lašiniai: gabalėlio (100-200 gramų)
    • džiovinta arba šviežia čiobrelių žole
    • džiovintos ir šviežios spanguolės: po šaukštą arba du
    • druska
    • pipirai
    • brendis: šlakelio (arba viskis)
    • sviestas: nedidelio gabaliuko
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos kepenėles pasūdykite, pabarstykite pipirais bei palikite. Kubeliais supjaustytus rūkytus lašinukus truputį pakepinkite mažame kiekyje aliejaus. Tada dėkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką bei riekelėmis supjaustytą morką. Patroškinkite, kol daržovės suminkštės. Pridėkite grybų bei dar truputį patroškinkite.
  2. 2. Tuomet į keptuvę sudėkite kepenėles bei čiobrelių žolę. Viską uždengusios kepkite ant nedidelės ugnies maždaug 10–15 minučių, kol kepenėlės iškeps. Prieš pabaigą įpilkite truputį brendžio arba viskio. Nukelkite nuo ugnies bei atvėsinkite.
  3. 3. Po to keptuvės turinį sumalkite mėsmalės pagalba (aš pati šį etapą padariau du kartus, kad geriau susismulkintų grybai) bei gerai išsukite šaukštu. Pagal savo skonį įberkite druskos bei pipirų. Suberkite uogas bei atsargiai išmaišykite.
  4. 4. Masę sukrėskite į stiklainiukus arba nedideles stiklines, užpilkite lydytu sviestu bei uždengusios dėkite į šaldytuvą.
  5. 5. Labai gardu užsitepti ant sumuštinių pusryčiams. Skanaus!
Vištienos kepenėlių paštetas su grybais ir spanguolėmis
Labai skanūs lietiniai
(19)
Pomidorai su keptu varškės sūriu
(1)