džiovintos ir šviežios spanguolės: po šaukštą arba du
druska
pipirai
brendis: šlakelio (arba viskis)
sviestas: nedidelio gabaliuko
aliejus
Recepto paruošimas
1. Pradžioje vištienos kepenėles pasūdykite, pabarstykite pipirais bei palikite. Kubeliais supjaustytus rūkytus lašinukus truputį pakepinkite mažame kiekyje aliejaus. Tada dėkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką bei riekelėmis supjaustytą morką. Patroškinkite, kol daržovės suminkštės. Pridėkite grybų bei dar truputį patroškinkite.
2. Tuomet į keptuvę sudėkite kepenėles bei čiobrelių žolę. Viską uždengusios kepkite ant nedidelės ugnies maždaug 10–15 minučių, kol kepenėlės iškeps. Prieš pabaigą įpilkite truputį brendžio arba viskio. Nukelkite nuo ugnies bei atvėsinkite.
3. Po to keptuvės turinį sumalkite mėsmalės pagalba (aš pati šį etapą padariau du kartus, kad geriau susismulkintų grybai) bei gerai išsukite šaukštu. Pagal savo skonį įberkite druskos bei pipirų. Suberkite uogas bei atsargiai išmaišykite.
4. Masę sukrėskite į stiklainiukus arba nedideles stiklines, užpilkite lydytu sviestu bei uždengusios dėkite į šaldytuvą.
5. Labai gardu užsitepti ant sumuštinių pusryčiams. Skanaus!