Man buvo sugalvoti pyrago pavadinimą, nes, atrodo, kad tai moliūgų pyragas, bet labiausiai jame juntamas apelsinų skonis! Labai gardu bei gaivu.
Ingredientai
Pagrindui:
šokoladiniai trapūs sausainiai: 180-200 gramų
sviestas: 50 gramų
grietinėlė: 4 valgomųjų šaukštų
Kremui:
moliūgo tyrė: 400 gramų (kaip pasigaminti parašyta pirmame instrukcijų punkte)
35-36% riebumo grietinėlė: 200 gramų
maskarponės sūris: 250 gramų (arba rikotos sūris)
miltelinis cukrus: 100 gramų (arba pagal savo skonį)
apelsinai: 1
želatina: 20 gramų
šaltas vanduo: 80 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Moliūgo tyrė pagaminama itin paprastai. Pirmiausia moliūgą nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais, sudedame į orkaitės skardą bei kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės. Kepimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio gabalėliais moliūgas buvo supjaustytas. Aš pati pjaustau apie 3-4 centimetrų dydžio kubeliais bei kepu maždaug 20 minučių.
2. Iškepusį sutrinkite virtuvės kombainu arba kokteilių plaktuvu. Galite šios tyrės pasigaminti daugiau bei ją tiesiog užšaldyti.
Reklama
3. Pagrindas: Sausainius sutrupinkite, supilkite išlydytą sviestą bei grietinėlę, gerai išmaišykite.
4. Tuomet sukrėskite į su kepimo popieriumi išklotą formą (buvo naudota 22 centimetrų apskrita forma), paskirstykite per visą plotą bei gerai paspauskite, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas).
5. Pastatykite į šaldytuvą.
6. Kremas: Želatiną užpilkite vandeniu bei palikite išbrinkti.
7. Tada moliūgo tyrę, maskarponę bei 50 gramų miltelinio cukraus išplakite plaktuvu iki vientisos masės.
9. Želatiną ištirpinkite (tik neužvirinkite), atvėsinkite bei įmaišykite į kremą.
10. Galiausiai įmaišykite su likusiu milteliniu cukrumi iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei kreme yra gumulėlių, išplakame jį nedideliu greičiu plaktuvu.
11. Pilkite kremą ant pagrindo bei dėkite į šaldytuvą sustingti. Skanaukite!
12. Pastabėjimas Aš viršų pabarsčiau nuo pagrindo pasiliktais trupiniais.
13. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
14. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Eglė
Atsakyti