Pyragas - galetė su slyvomis ir aktinidijomis

2023-10-25 Autorius Gamina Vanagai

Pyragas - galetė su slyvomis ir aktinidijomis
Ar yra tokių kam gali nepatikti pyragai su fantastiška sviestine tešla arba sezoninės uogos? O jei dar patieksime dar su ledais?
 
Beje, jei nežinojote kas yra tos aktinidijos, tai tokios žalios uogos, pagal savo skonį kažkas tarp kivi ir agrasto. Mūsų šeimoje tikrai "prilipo". :)

Ingredientai

    • miltai: 200 gramų
    • šaltas sviestas: 120 gramų
    • rudas cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • slyvos
    • aktidinijos
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šaltą sviestą sutarkuokite vis pavilgant į miltus, berkite druskos, cukraus, galiausiai jogurtą, tešla turi sukibti, maišykite/minkykite kuo trumpiau, kad neištirptų.
  2. 2. Suformuokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą sustingti mažiausiai 30 minučių.
  3. 3. Slyvas supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su krakmolu ir cukrumi, aktinidijas taip pat atsargiai įmaišykite.
  4. 4. Po to tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus į apvalų plonesnį nei 1 centimetro storio ir maždaug 30 centimetrų skersmens blyną, jei tešla limpa prie kočėlo, pabarstykite ją miltais.
  5. 5. Popierių su iškočiota tešla perkelkite į skardą, į tešlos vidurį dėkite uogas, palikdami 3-5 centimetrų kraštelius ir juos užlenkite ant įdaro, tešlos kraštą galite patepti kiaušinio plakiniu ir dar pabarstyti cukrumi.
  6. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių, kol gražiai paruduos ir apskrus.
  7. 7. Pati skaniausia galetė - dar šilta ir su ledais, bet skani ir atvėsusi. Pasilepinkite!
Pyragas - galetė su slyvomis ir aktinidijomis
Kokosinis pyragas su kefyru
(15)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)