Pyragas - galetė su slyvomis ir aktinidijomis

2023-10-25 Autorius Gamina Vanagai

Pyragas - galetė su slyvomis ir aktinidijomis
Ar yra tokių kam gali nepatikti pyragai su fantastiška sviestine tešla arba sezoninės uogos? O jei dar patieksime dar su ledais?
 
Beje, jei nežinojote kas yra tos aktinidijos, tai tokios žalios uogos, pagal savo skonį kažkas tarp kivi ir agrasto. Mūsų šeimoje tikrai "prilipo". :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 200 gramų
    • šaltas sviestas: 120 gramų
    • rudas cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • slyvos
    • aktidinijos
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šaltą sviestą sutarkuokite vis pavilgant į miltus, berkite druskos, cukraus, galiausiai jogurtą, tešla turi sukibti, maišykite/minkykite kuo trumpiau, kad neištirptų.
  2. 2. Suformuokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą sustingti mažiausiai 30 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Slyvas supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su krakmolu ir cukrumi, aktinidijas taip pat atsargiai įmaišykite.
  5. 4. Po to tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus į apvalų plonesnį nei 1 centimetro storio ir maždaug 30 centimetrų skersmens blyną, jei tešla limpa prie kočėlo, pabarstykite ją miltais.
  6. 5. Popierių su iškočiota tešla perkelkite į skardą, į tešlos vidurį dėkite uogas, palikdami 3-5 centimetrų kraštelius ir juos užlenkite ant įdaro, tešlos kraštą galite patepti kiaušinio plakiniu ir dar pabarstyti cukrumi.
  7. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių, kol gražiai paruduos ir apskrus.
  8. 7. Pati skaniausia galetė - dar šilta ir su ledais, bet skani ir atvėsusi. Pasilepinkite!
Pyragas - galetė su slyvomis ir aktinidijomis
Drėgnas ir aromatingas morkų pyragas
(24)