Pyragas "Kurmio kalnelis" su grietinėlės kremu ir bananais pagal Beatą

2023-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas "Kurmio kalnelis" su grietinėlės kremu ir bananais pagal Beatą
Labai mėgstu eksperimentuoti virtuvėje, o ypač su dar neatrastais desertais. Šį kartą virtuvėje buvo užsilikusių ir jau gerai sunokusių bananų, todėl vietoj tradicinio varianto - bananų duonos, nutariau pagaminti kažką naujo ir Beatos knygoje radau šį Kurmio kalnelio receptą. Gaminimas neprailgo, ypatingų ingredientų neprireikė, o kitos dienos ryte deserto skonis maloniai nustebino.:)

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 3 vienetų
    • cukrus: 140 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 140 gramų
    • kakavos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • verdantis vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
    Kremui:
    • želatina: 15 gramų
    • grietinėlė 35% riebumo: 400 mililitrų
    • bananai: 5 vienetų
    • kreminis vanilinis varškės sūrelis: 200 gramų
    • cukrus: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai pasigaminkite kremą, kad jis truputį sustingtų.
  2. 2. Želatiną užpilkite maždaug 45 mililitrais šalto vandens (kad apsemtų) ir palikite išbrinkti.
  3. Reklama
  4. 3. Sutrinkite vieną bananą, sumaišykite jį su varške ar vaškės sūreliu ir cukrumi ir gerai išmaišykite.
  5. 4. Gautą masę pertrinkite per sietelį, kad kremas būtų puresnis.
  6. 5. Ištirpkite ant vandens vonelės išbrinkusią želatiną, atvėsinkite ir sumaišykite su varškės mase.
  7. 6. Tuomet iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai maišykite ją į kremą.
  8. 7. Taip paruoštą kremą pastatykite į šadytuvą, kol paruošite biskvitą.
  9. 8. Pradėkite gaminti biskvitą - atskirkite trynius nuo baltymų.
  10. 9. Atsargiai, kad nesutrauktų, į trynius po 1 valgomąjį šaukštą pilkite karštą vandenį ir iškart plakite mikseriu, tuo pat metu po truputį berkite cukrų ir vanilinį cukrų.
  11. 10. Plakite, kol masė taps tiršta - apie 2-3 minutes.
  12. 11. Tuomet baltymus gerai išplakite iki standumo, dėkite juos ant trynių, bet nemaišykite.
  13. 12. Atskirame inde sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
  14. 13. Sumaišytus sausus produktus suberkite ant baltymų ir viską atsargiai šaukštu išmaišykite.
  15. 14. Tuomet pasirinktą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ar ištepkite sviestu.
  16. 15. Pilkite tešlą į formą ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  17. 16. Galiausiai, iškepusį biskvitą atvėsinkite ant grotelių.
  18. 17. Atvėsus biskvitui pradėkite surinkimą - išskobkite biskvito vidurį taip, kad gautume dubenėlio formos pagrindą ir šalia sudėkite nepjaustytus bananus.
  19. 18. Tuomet ant viršaus po truputį dėkite kremą, formuokite kupolo formos tortą.
  20. 19. Jei kremas jau formuojant yra pakankamai tvirtas - galima tortą iškart puošti - išpjautą biskvito dalį sutrupinkite ir trupinukais apibarstykite tortą.
  21. 20. Galiausiai tortą palikite šaldytuve, kad gerai sustingtų (geriausia nakčiai).
  22. 21. Pjaustykite ir skanaukite!
Pyragas "Kurmio kalnelis" su grietinėlės kremu ir bananais pagal Beatą
Pyragas "Kurmio kalnelis" su grietinėlės kremu ir bananais pagal Beatą
Pyragas "Kurmio kalnelis" su grietinėlės kremu ir bananais pagal Beatą
Pyragas "Kurmio kalnelis" su grietinėlės kremu ir bananais pagal Beatą