Pyragas su maskarponės kremu ir uogomis pagal Beatą

2018-03-26 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su maskarponės kremu ir uogomis pagal Beatą
Šio pyrago receptą visai neseniai užmačiau per laidą "Beatos virtuvė" ir nusprendžiau pasigaminti. Pasirodė skanus ir paprastas. Ir nenusivyliau, man jis patiko labai labai! Uogos yra tiesiog privalomos šiame pyrage, nes būtent jos ir suteikia tą gaivumą ir skonio įvairumą.

Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų forma.

Ingredientai

    Biskvitui:
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 200 gramų
    • cukraus pudra: 2 šaukštų
    Papuošimui:
    • uogos (naudotos avietės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių biskvitui sviestą išplakame su cukrumi iki baltos masės, nuolatos plakdamos įmušame po vieną kiaušinį. Sudėjusios visus kiaušinius, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet masę supilame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Iškepusios paliekame atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Po to kremui į grietinėlę sudedame cukraus pudrą bei plakame, kol masė nebebus skysta. Sudedame maskarponę bei dar kartelį gerai išmaišome.
  5. 4. Biskvitą perpjauname pusiau į dvi dalis, užtepame didžiąją dalį kremo, sudedame avietes, uždedame kitą biskvitą, užtepame likusį kremą ir papuošiame avietėmis (arba gervuogėmis arba kitos uogomis). Pabarstome cukraus pudra. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Citrininis tiramisu pyragas su maskarpone
(1)
Apverstas pyragas su persikais
(1)