Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!

Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!
Nedaugelis žmonių pasaulyje žino apie tai, bet dar prieš 50 metų mokslininkas Broda Otto Barnsas atrado, kad kūno temperatūra - nuostabus indikatorius, parodantis, kaip veikia žmogaus skydliaukė.

Tik yra vienintelis niuansas: kūno temperatūrą reikia matuoti iškart, tik atsibudus, dar lovoje.

Barnsas pastebėjo, kad nenormali temperatūra rytais yra pirmasis uždegiminio proceso skydliaukėje požymis. O dabar jau tikrai visi žino, kad jeigu šis mūsų kūno organas veikia blogai, problemų atsiras su kaupu!

Viskas ko jums prireiks - tai termometras. Štai ką tau reikia daryti:
Pasiruoškite termometrą iš anksto, dar prieš eidami į lovą. Gyvsidabris turi būti ne aukščiau, kaip ant 35 laipsnių padalos.

  1. Tik atsibudęs, iš karto po pažastimi įsikišk termometrą. Palaikyk jį ten kiek ilgiau, nei įprasta - 10 minučių.
  2. Užsirašyk rezultatą. Prisimink, kad teisingai jis vadinasi taip: "rytinė bazinė temperatūra". Jos normalus diapazonas yra nuo 36,5 С° iki 36,8 С°.
Rezultatus traktuojame taip:

  • Jeigu tavo temperatūra - nuo 36,5 С° iki 36,8 С°, vadinasi, su skydliauke viskas gerai.
  • Jeigu tavo temperatūra rytais žemesnė nei 36,5 С°, vadinasi, jums hopoteriozė. Tai gali reiškti, kad skydliaukė dirba ne taip aktyviai, kaip turėtų. Greičiausiai dėl to tu jauti nuolatinį nuovargį, depresiją, dažnai persišaldai ir kenti dėl blogos atminties ir nesugebėjimo susikoncentruoti. Jeigu tokia padėtis yra jau senokai, gali slinkti net plaukai.
  • Jei tavo bazinė temperatūra aukštesnė, nei 36,8 С°, vadinasi tau hiperteriozė. Tai reiškia, kad skydliaukė dirba per daug aktyviai. Greičiausiai, organizme vyksta koks nors stiprus uždegiminis procesas. Reiškia, kad tu sergi ir nesigydai!

Prisimink, kad norint, kad rezultatai būtų "tikri", reikia pakartoti procedūrą 3 kartus iš eilės, tai yra 30 dienas.

Jeigu visas tris dienas rezultatas "netelpa" į normos ribas, tau būtina eiti pasikonsultuoti su endokrinologu ir išsiaiškinti savo problemų priežastis.

Ir dar. Jeigu nukrypimas nuo normos nedidelis, ir pas gydytoją eiti tau visai nesinori, gali pabandyti išspręsti problemą savarankiškai.

Svarbiausia yra teisingas maisto racionas. Jame turi būti pakankamai seleno, vitamino A, magnio ir vitamino B. Visi šie mineralai itin svarbūs normaliam skydliaukės darbui.

Roberta

Geras, nezinojau reikes pabandyti
Atsakyti

Gitana

Visas sitas parasytas straipsnis panasu kad sutampa su mano sveikata.
Atsakyti

Genė

supratau kad mano skydliaukė tinginiauja
Atsakyti

Moteris

Absurdas. Pasidomėkit plačiau. Jei vaisingo amžiaus moterims kelis mėnesius bazinė temperatūra nepakyla aukščiau, reiktų kreiptis į ginekologą, nes ovuliacijos metu ji turi pakilti ir nemažai, net virš 37 yra normalu. Jei jau rašot tai rašykit be klaidų ir su patikslinimais kokiais atvejais netinka šis metodas
Atsakyti

Birutė

Dėl vitaminų, ar juos reikia gauti su maistu, ar pirkti vaistinėje
Atsakyti

Eolantja

Geras pasiūlymas dėl skydliaukės. Tik klaidos: ne "hopotireozė" ir ne "30 dienos" :).
Atsakyti

Genute

Jei mano kuno temperatura ryte būna 35,3 ir vakare ir tai panasei
Atsakyti