Šio recepto paslaptis yra padaže, kuris suteikia mėsai sultingumo ir pikantiškumo.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– bulvės, 1 kg;
– svogūnai, 2 vnt;
– česnakai, 1 galva;
– majonezas, 200 g;
– mėsos prieskoniai, 1 valgomasis šaukštas;
– karis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo procesas
Bulves supjaustykite gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.
Perspauskite česnaką per specialų presą ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais, kariu ir kitais jūsų pasirinktais prieskoniais.
Į mėsą įberkite šiek tiek druskos, o didžiąją dalį padažo – į šlaunis, gerai išminkykite.
Į bulves ir svogūnus suberkite likusį padažą ir gerai išmaišykite.
Pirmiausia įdėkite bulves ir svogūnus į formą, o ant jų – šlaunis.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite indą 1 valandą.
Ar turite vištienos krūtinėlės namuose? Geriau nei beliašai ir čeburekai: gyvenk, mokykis
Skanus ir aromatingas patiekalas, pasirodo, tiesiog tobulas, nors jis ruošiamas iš sausai linkusios vištienos mėsos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušinis, 1 vnt;
- vištienos krūtinėlė, 800 g;
- svogūnas, 0,5;
- majonezo ir miltų po 1 šaukštą;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.
Sumaišykite svogūną su mėsa, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, majonezu ir suberkite miltus.
Minkykite masę iki vientisos masės.
Siunčiame porai valandų į šaldytuvą.
Įpilkite kiaušinį ir suminkykite.
Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol pagels.
Tokius kapotus kotletus galima gaminti ne su miltais, o su krakmolu, pasirodo dar skaniau.
Galite įdėti daug svogūnų, taip pat nepamirškite apie gerą krapų ir petražolių kekę – žalumynai mėsą gerai prisotins, o kotletai – puikūs.
Puikiai dera su naminiais grietinės ir garstyčių padažais, adžika, įvairiais garnyrais ir salotomis.